Stiri

213

FrieslandCampina oprește producția de lapte praf în două fabrici din Olanda

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Reorganizarea industriei europene a laptelui continuă. Potrivit DairyReporter, FrieslandCampina a anunțat stoparea producției de lapte praf în două dintre fabricile sale din Olanda.

Ca urmare a acestei decizii intenționate, fabrica din Dronrijp, care produce în prezent mai multe produse sub formă de pulbere, va fi închisă de la 1 aprilie 2022. Funcționarea turnului de zer și lapte praf din Gerkesklooster va fi întrerupt pe 15 ianuarie 2021. Gerkesklooster va continua pentru a produce alte lactate, precum brânza. Întreruperea producției de lapte praf în ambele locații va duce la un total de 57 de concedieri.

Ambele decizii sunt în concordanță cu accelerarea strategiei FrieslandCampina „Scopul nostru, planul nostru”, anunțat în noiembrie pentru a reduce supracapacitatea structurală prin închiderea uzinelor sau prin mutarea volumelor de producție. Întreruperea activităților din Dronrijp și Gerkesklooster se încadrează în această strategie și va contribui la economiile de costuri anunțate, a spus compania.

Producția de pulbere din Gerkesklooster a servit ca instalație de prelucrare de urgență a laptelui în cazul unei defecțiuni în altă parte a rețelei. Produsele sub formă de pulbere produse în Dronrijp pentru utilizare în nutriția sugarilor, nutriția medicală și nutriția sportivă vor fi produse în alte locații de producție FrieslandCampina.

Unitatea din Dronrijp face parte din rețeaua de producție a FrieslandCampina Ingredients și cea din Gerkesklooster din FrieslandCampina Dairy Essentials.

Herman Ermens, președintele FrieslandCampina Ingredients, a declarat: „Decizia noastră intenționată de a întrerupe producția de pulbere în Dronrijp și de a muta aceste volume în altă parte a rețelei noastre a apărut după o analiză atentă.

Am analizat capacitatea de producție actuală și evoluțiile viitoare ale pieței. Sunt conștient de faptul că această decizie va avea un impact mare asupra angajaților implicați și, desigur, le vom oferi îndrumare și sprijin adecvat în timpul acestui proces. ”

Hans Meeuwis, președintele FrieslandCampina Dairy Essentials, a declarat: „Căutăm continuu modalități de a ne îmbunătăți în continuare poziția în ceea ce privește procesarea laptelui, crearea de valoare și optimizarea costurilor.

Inutil să spunem că facem acest lucru având în vedere toate interesele și preocuparea pentru toți angajații implicați. Acest pas se potrivește cu îmbunătățirea în continuare a poziției noastre. Ca sit, Gerkesklooster rămâne important pentru producerea altor produse lactate, cum ar fi brânza. ”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2