Tehnologii

505

FrieslandCampina își restructurează afacerea pentru a crește performanța

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Cooperativa olandeză de produse lactate FrieslandCampina intenționează să-și remodeleze structura de afaceri, deoarece încearcă să îmbunătățească performanța, informează European Supermarket Magazine.

Planul de restructurare presupune crearea a șapte grupuri de afaceri, conduse de o echipă executivă, se arată într-un comunicat al companiei.

Segmentul Food & Beverage se va împărți în cinci grupuri de afaceri separate: Europa; Comerț cu amănuntul și Americi; Orientul Mijlociu, Pakistan și Africa; Asia; și Profesionist.

Unitățile Profesionale și Comerciale vor intra sub conducerea unui singur președinte, în timp ce unitățile Ingrediente și Nutriție Specializată vor rămâne neschimbate.

Noile divizii vor surprinde natura diversificată a portofoliului de afaceri și diferitele strategii de „go-to-market” necesare, a menționat compania.

Decizia urmează numirii lui Jan Derck van Karnebeek în funcția de director executiv de la 1 iunie 2023.

Jan Derck van Karnebeek, CEO al Royal FrieslandCampina N.V.,a declarat: "Profitabilitatea companiei este sub presiune. Prin urmare, în perioada următoare, vom face pașii necesari pentru a îmbunătăți profitabilitatea. Primul pas este să remodelăm structura noastră de vârf și să anunțăm numirile corespunzătoare.

Sunt încrezător că, cu această nouă echipă de conducere, vom îndeplini scopul FrieslandCampina de a oferi lumii o nutriție mai bună, un trai bun pentru fermierii noștri, acum și pentru generațiile viitoare.”

Echipa executivă propusă este formată din Dustin Woodward ca președinte al diviziei Europa; Tuncay Özgüner în calitate de președinte al Retail & Americas; Ali Khan ca președinte al Orientului Mijlociu, Pakistan și Africa; Corine Tap ca președinte al Asiei; Roger Loo în calitate de președinte al unității profesionale și comerciale; Herman Ermens ca președinte al diviziei Ingrediente; și Harvey Uong ca președinte al Nutriției Specializate.

Alți membri ai echipei sunt Patricia Snel, chief people officer; Mireille Einwachter, director de sustenabilitate; Davis Cutter, director de lanț de aprovizionare și ofițer de cercetare și dezvoltare; Hans Jensen, director financiar; și Jan Derck van Karnebeek, director executiv.

Numirile propuse pentru echipele executive vor intra în vigoare la 1 octombrie, iar noua structură organizatorică, inclusiv cele șapte grupuri de afaceri, este programată să intre în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Roel van Neerbos va rămâne membru al echipei executive în calitate de președinte al Food & Beverage până la 1 noiembrie 2023, a adăugat FrieslandCampina.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2