Stiri

211

FrieslandCampina închide o fabrică de lactate chiar în Olanda

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Dovadă a stării Industriei lactatelor din Europa, după ce Lactalis a anunțat acum două săptămâni că închide două fabrici de lactate în România, FrieslandCampina a anunțat și ea că închide una dintre fabricile sale chiar în Olanda.

Ca urmare, după cum informează DairyReporter, în total, 86 de locuri de muncă vor fi pierdute, odată cu închiderea care va avea loc la 1 octombrie 2020. Fabrica din estul Olandei, aproape de granița cu Germania, produce, printre altele, brânză maturată.

Compania a spus că decizia de închidere a site-ului Rijkevoort a fost luată din cauza „capacității actuale de producție a FrieslandCampina Dairy Essentials în legătură cu noile perspective asupra evoluțiilor viitoare a volumului de lapte”. Totodată, oficialii cooperativei au adăugat considerente legate de costuri, care au jucat un rol important.

Hans Meeuwis, președintele FrieslandCampina Dairy Essentials, a declarat: ”Căutăm în permanență modalități de îmbunătățire a poziției noastre în ceea ce privește procesarea laptelui, crearea valorii și optimizarea costurilor. Desigur, facem acest lucru cu toate interesele luate în considerare și pe termen lung.

După o examinare atentă, acest lucru a dus la intenția de a închide site-ul nostru din Rijkevoort și de a reloca producția în altă parte din rețeaua noastră. Sunt conștient că această decizie are un impact major asupra angajaților și, desigur, îi vom susține cât mai bine”. În urma închiderii, nu se vor crea noi locuri de muncă în alte fabrici FrieslandCampina.

Angajații și sindicatele au fost informați, iar consiliului de administrație a fost solicitat pentru a coordona închiderea. Planul social al FrieslandCampina se va aplica angajaților cu contract de muncă pe o perioadă nedeterminată. Compania a informat că îi va sprijini pe cei afectați, în găsirea unui nou loc de muncă în sau în afara FrieslandCampina.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2