Stiri

139

Franța ia măsuri pentru resuscitarea industriei cărnii de porc

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ministrul francez al Agriculturii şi Alimentaţiei a anunţat că va lua măsuri de urgenţă menite să resusciteze industria cărnii de porc, lovită de criză. Stephane le Foll s-a întâlnit recent, la Paris, cu jucătorii cheie ai industriei cărnii de porc, pentru a discuta despre măsurile de combatere a preţurilor extreme de mici, în mare parte, o consecinţă a embargoului rusesc.

  În cadrul discuţiilor, au fost convenite măsuri de depozitare privată pentru a se putea controla aprovizionarea pieţii şi creşterea preţurilor, potrivit globalmeatnews.com. Mai mult, s-a constituit un fond de mai multe milioane de euro, care să fie pus la dispoziţia fermierilor. De asemenea, ministrul Foll a cerut băncilor să ofere tarife avantajoase pentru agricultorii care doresc să-şi renegocieze creditele. Ministrul a mai vorbit şi despre necesitatea de a îmbunătăţi valoarea brandului de carne de porc franceză. “Evaluarea etichetei de carne de porc franţuzească este o problemă esenţială care ar trebui să ajute la restaurarea valorii produsului autohton, dar şi să îmbunătăţească veniturile producătorilor”, a spus ministrul.   În plus, Foll a mai cerut să se pună capăt promoţiilor dese la produsele din carne de porc. “Promoţiile permanente duc la o pierdere de referinţă pentru cosumatori şi la distrugerea valorii produsului”. Ministrul agriculturii a mai avertizat că, dacă industria cărnii de porc nu va ajunge la un acord privind reducerea promoţiilor până la sfârşitul lunii aprilie, atunci Guvernul va lua în considerare utilizarea Codului Comercial pentru a reglementa perioadele în care ar putea avea loc aceste promoţii.   “Modelul de tarifare actual trebuie să evolueze pentru a da perspective mai stabile pentru agricultori şi a reflecta mai bine realitatea pieţelor şi comerţului din acest sector”. Foll a cerut tuturor părţilor interesate din industrie să ia parte la discuţii cu privire la preţuri şi promoţii şi a propus ca un document în acest sens să fie prezentat şi semnat la Adunarea Generală a Federaţiilor Naţionale a Industriei de porc, din luna iunie a.c.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2