Stiri

222

Fonterra ridică prognoza pentru prețul laptelui la poarta fermei

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Fonterra a crescut intervalul de prognoză pentru prețul pe care îl plătește fermierilor pentru lapte în sezonul 2021-22, invocând o creștere sub medie a ofertei globale și a cererii ferme.

Gigantul de produse lactate din Noua Zeelandă a declarat că costurile mai mari ale furajelor au încetinit producția din SUA, trăgând aprovizionarea globală sub niveluri sub medie.

Cererea pe piața cheie a jurnalelor din China a scăzut în ultimele două luni, dar alte regiuni au compensat acest declin, a spus compania.

În mai, Fonterra a spus că pandemia de coronavirus nu a fost „ca nimic din ce am mai experimentat până acum”, deoarece a redus prețul pe care îl plătește fermierilor pentru lapte pentru sezonul următor, cererea scăzând din cauza restricțiilor cauzate de virus.

Fonterra a ridicat punctul de mijloc al intervalului de preț al laptelui de la fermă la 8,4 USD per kilogram de substanță solidă din lapte (kgMS), cu 40 de cenți mai mare decât înainte. Intervalul general a fost mărit la NZ $ 7,90 și NZ $ 8,90 per kgMS, de la NZ $ 7,25 la NZ $ 8,75 kgMS.

„Este încă la începutul sezonului, multe se pot schimba și poate exista o volatilitate crescută atunci când prețurile sunt ridicate”, a declarat directorul executiv Miles Hurrell într-un comunicat.

„În timp ce creșterea prețului laptelui poate pune presiune asupra costurilor noastre de intrare, rămânem confortabil cu intervalul nostru actual de orientare privind câștigurile pentru 2021/22, de 25-40 de cenți pe acțiune”.

În iunie a acestui an, firma de produse lactate a început un proces de consultare pentru a solicita feedback-ul fermierilor cu privire la posibilele opțiuni de modificare a structurii de capital pentru o mai mare flexibilitate financiară.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2