Tehnologii

230

Fonterra revizuiește în creștere prognoza prețurilor la lapte, la poarta fermei

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Președintele Fonterra, John Monaghan, a declarat că revizuirea prețului laptelui pentru perioada 2019/20 către finalul anului, este determinată de politicile monetare globale, precum și de efectele Covid-19.

Monaghan, citat de DairyReporter, a spus că prognoza ascendentă, pentru anul 2021, de la 5,40 USD, la 6,90 USD/kg.,  a fost determinată în principal de condițiile îmbunătățite ale pieței din China:

„După un șoc inițial, din cauza COVID-19, consumul de lactate din China se recuperează, cu un consum în creștere și mai multe persoane care cheltuiesc cu alimentele. Vom vedea că clienții cresc activitățile promoționale, în timp ce încearcă să compenseze pierderile din vânzări generate de blocarea începutului de an .

În alte părți, măsurile de sprijin ale guvernelor UE și SUA, pentru fermieri, se mențin la producția de lapte și la prețurile produselor lactate, în ciuda perturbărilor pe care le-au întâmpinat până acum din cauza COVID-19. În timp ce ne așteptăm ca aceste măsuri de sprijin să se încheie la un moment dat, este probabil ca acestea să continue pentru vârful sezonului din Noua Zeelandă”.

Monaghan a spus că, în timp ce există încă un nivel ridicat de incertitudine pe piețele globale, Fonterra vede un nivel de risc scăzut, iar acest lucru susține o decizie de ridicare a minimului gamei de prețuri:

„Este foarte devreme în noul sezon și urmărim cu atenție cererea și producția consumatorilor din regiunile cheie ale producției de lapte.

Aprovizionarea cu lapte din UE, SUA și America Latină este în creștere, în ciuda impactului COVID-19, dar continuă să existe incertitudini cu privire la modul în care recesiunea globală și potențialul unui al doilea val de COVID-19, la nivel global, ar putea avea impact asupra cererii”. Totodată, cooperativa își recomandă membrilor să continue bugetarea cu prudență.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2