Stiri

170

Fonterra: Covit 19 va afecta operațiunile globale cu lapte și lactate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Deocamdată, cooperativa Fonterra și-a reafirmat prognoza pentru o gamă de prețuri la lapte la poarta fermei, la 7,00 $ - 7,60 USD (4,43-4,81 USD) pe kgMS și prognoza de profit de 15-25 de cenți (9-16 centi SUA), pe acțiune. De asemenea, a revizuit colectările de lapte prognozate pentru sezonul 2020, de la 1,53 miliarde kgMS la 1,515 miliarde kgMS.

Deocamdată, acțiunile sunt pe plus

CEO-ul Fonterra, Miles Hurrell, spune că această cooperativă își menține ghidul de câștig de 15-25 de cenți pe acțiune, în ciuda condițiilor actuale ale pieței ca urmare a coronavirusului.

„Momentul pe care l-am văzut în primele trei luni ale exercițiului financiar a continuat, iar pe măsură ce ne apropiem de rezultatele intermediare, câștigurile noastre de bază evoluează pozitiv. Cu toate acestea, având în vedere riscurile semnificative potențiale, care ar putea apărea din cauza coronavirusului, în a doua jumătate a anului, adoptăm o abordare prudentă ”, a spus Hurrell.

„Situația actuală este foarte fluidă și incertă. Cu toate acestea, am contractat deja un procent ridicat din aprovizionarea cu lapte a exercițiului nostru 2020 și acest lucru ne ajută să gestionăm impactul coronavirusului.

Operațiunile vor încetini

El a adăugat că am asistat cu toții la o încetinire a procesării containerelor în porturi, iar Fonterra gestionează cu atenție fluxul de produse în China pentru a evita congestia.

„În prezent, produsul nostru este în continuare clarificat de către oficialii vamali și de carantină. În China, oamenii continuă să se confrunte cu restricții de circulație din cauza focarului. Aceasta înseamnă că multe restaurante și puncte alimentare sunt închise, ceea ce are un impact major asupra operațiunilor clienților noștri Foodservice. Echipele noastre de vânzări lucrează cu acești clienți pentru a-i ajuta acolo unde pot. ”

Hurrell a spus că va exista o actualizare suplimentară cu privire la impactul coronavirusului când rezultatele provizorii sunt anunțate pe 18 martie.

Colectările de lapte se vor diminua

Colectările de lapte sunt așteptate să fie în scădere din cauza condițiilor meteorologice din mai multe părți din Noua Zeelandă, a adăugat el.

„Recent am observat o reducere a colectării de lapte, iar fermierii noștri se confruntă cu condiții meteorologice provocatoare. Vom continua să lucrăm cu ei pentru a ne asigura că, dacă au nevoie de sprijin suplimentar, vor putea să-l acceseze. ”

În conformitate cu Legea privind restructurarea industriei DIRA (DIRA), Fonterra trebuie să își actualizeze prognoza Prețul de lapte Farmgate cât mai curând posibil după 1 martie 2020. Prețul laptelui DIRA rămâne neschimbat la 7,30 USD (4,62 USD) pe kgMS. Pe parcursul exercițiului financiar 2020, Fonterra a adăugat că se așteaptă să fie ajustări unice, deoarece implementează strategia și își continuă revizuirea portofoliului de active.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2