Stiri

196

Fonterra a inițat consultarea fermierilor pentru modificarea structurii capitalului

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Gigantul mondial de lactate Fonterra a început un proces de consultare pentru a solicita feedback-ul fermierilor cu privire la opțiunile potențiale de modificare a structurii sale de capital, pentru o mai mare flexibilitate financiară.

Potrivit președintelui Peter McBride, analiza structurii capitalului își propune să asigure sustenabilitatea cooperativei în viitor.

Cooperativa limitează temporar dimensiunea Fondului acționarilor Fonterra (Fondul) prin suspendarea acțiunilor de pe piața acționarilor Fonterra (FSM) de a fi schimbate în unități din fond.

Această limită va intra în vigoare începând cu 7 mai (astăzi) și va rămâne pe tot parcursul procesului de consultare.

„Sustenabilitate financiară”

McBride a explicat: „Viitoarea sustenabilitate financiară a cooperativului depinde în mare măsură de capacitatea noastră de a menține o aprovizionare durabilă cu lapte din Noua Zeelandă și de a proteja proprietatea și controlul fermierilor.

„Deciziile pe care le-am luat deja ca răspuns la concluziile revizuirii - cum ar fi limitarea temporară a dimensiunii fondului - nu au fost luate ușor. Apreciem că vor fi surprinși, dar sunt necesare pentru a ne menține deschise toate opțiunile, în timp ce acționarii fermieri ai cooperativului au o conversație liberă și sinceră despre structura capitalului nostru. ”Printre opțiuni, Fonterra le cere fermierilor să ia în considerare cumpărarea fondului.

Dacă plafonul temporar nu ar fi fost în vigoare, oricine deține „acțiuni uscate” - acțiunile deținute peste cerința „acțiunii umede” legate de producția de lapte - ar fi putut să le schimbe în unități din fond în timpul consultării, a adăugat gigantul lactat .

Acest lucru ar fi putut să dubleze dimensiunea fondului și să facă opțiunea de răscumpărare inaccesibilă în contextul obiectivelor actuale ale bilanțului cooperativului.

Structura capitalului alternativ

Consiliul de administrație al Fonterra a luat în considerare mai multe modele financiare, cum ar fi o structură cu acțiuni duale, structuri de aprovizionare nepartajate, o structură tradițională nominală de acțiuni și un model de cooperare divizat.

După analizarea diferitelor opțiuni, consiliul de administrație a propus un „standard de acțiune redusă fie fără fond, fie cu un fond plafonat” ca opțiune preferată.

În conformitate cu aceasta, cerința minimă pentru fermierii-proprietari ar fi o acțiune pentru fiecare patru kgMS furnizate cooperativului, în comparație cu cerința actuală de o acțiune pentru fiecare kgMS furnizat.

„Credem că cea mai bună opțiune pentru cooperativa noastră este de a trece la o structură care reduce numărul de acțiuni pe care ar trebui să le aibă un fermier și fie să elimine Fondul, fie să îl limiteze pentru a crește în continuare, pentru a proteja proprietatea și controlul fermierilor, ”A declarat McBride.

La celălalt capăt al scalei, fermierii ar putea deține acțiuni de până la maxim de patru ori mai mult decât aprovizionarea cu lapte, a adăugat compania.

Deschiși la minte

McBride a spus: „Aceasta este gândirea actuală a consiliului, dar suntem deschiși să ajustăm acea direcție pe baza feedback-ului fermierilor cu privire la oricare dintre opțiuni.

„Vrem să auzim de la cât mai mulți dintre fermierii noștri posibil. Îi încurajez pe toți fermierii să ia în considerare informațiile furnizate și să participe la procesul de consultare care a început astăzi și continuă în lunile următoare. ”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2