Tehnologii

231

Finalmente, demis din funcția de CEO, Emmanuel Faber a părăsit grupul Danone

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Rolul lui Emmanuel Faber la Danone s-a încheiat, informează RetailDetail, asta, după ce, anterior, compania anunța menținerea la conducerea gigantului lactatelor, e drept, împărțind atribuțiunile cu un nou membru al managementului.

Probabil că, între timp, și-a negociat ieșirea din scenă în condiții cât mai avantajoase pentru ambele părți. În final, după ce a trebuit să renunțe la funcția de CEO mai devreme, acum își pierde și funcția de președinte.

Potrivit ziarului belgian De Tijd, rezultatele slabe ale gigantului alimentar francez sunt la baza redundanței. În ultimele luni, Faber a fost atacat de diverși investitori precum Bluebell Capital Partners, care au început să se plângă din ce în ce mai mult de prețul bolnav al acțiunilor Danone, în special în comparație cu rivalii săi precum Unilever și Nestlé.

Nemulțumirea a dus la plecarea lui Faber ca CEO la începutul acestei luni. La acea vreme, părea că va fi capabil să rămână în funcția de președinte, dar acum a trebuit să demisioneze și din acel rol.

Faber s-a alăturat Danone în 1997 și a fost numit CEO al grupului în octombrie 2014. Din decembrie 2017, a fost și președinte.

Pentru a găsi un alt CEO, Danone se bazează acum pe noul președinte Gilles Schnepp. Acesta din urmă a devenit cel mai cunoscut pentru rolul său de CEO al Legrand. Între 2006 și 2018, Schnepp a condus cu succes gigantul francez al echipamentelor de instalații electrice amintit mai sus.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2