Stiri

114

Ferma de familie – nucleu al agriculturii durabile

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ministrul român al Agriculturii, Daniel Constantin, comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Vasile Bumacov, şi reprezentantul regional al FAO pentru Europa şi Asia Centrală, Vladimir Olegovich Rakhmanin participă, la Bucureşti, la dezbaterile privind noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) ce va fi aplicat de România în perioada 2014-2020. Dezbaterile au loc în cadrul unei Conferinţe naţionale organizate de Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală din România împreună cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Evenimentul se va desfăşura în perioada 8-9 octombrie şi va fi găzduit de complexul Caro, din Bucureşti. Unul dintre subiectele principale ale conferinţei va fi dezvoltarea fermelor de familie. Jumătate din suprafaţa agricolă a României se află în acest moment în exploataţii cu suprafeţe cuprinse între 1 şi 5 hectare, iar un procent important din efectivul de animale se află în gospodării care nu cresc mai mult de două capete. Ţinând cont de această structură, Ministerul Agriculturii îşi propune să sprijine fermele de familie să depăşească faza de autoconsum şi să producă pentru piaţă, întărind astfel clasa de mijloc din agricultură. Direcţia pe care şi-a propus-o România în agricultură se încadrează în strategia europeană şi mondială. Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite a declarat 2014 Anul fermei de familie”, subliniind rolul agriculturii familiale și al agriculturii la scară mică în eradicarea foametei și a sărăciei, asigurarea securității alimentare și nutriției, îmbunătățirea nivelului de trai, gestionarea resurselor naturale, protejarea mediului și asigurarea unei dezvoltări durabile, în special în zonele rurale. Scopul conferinţei este atât de a informa, cât şi de a genera discuţii constructive în cadrul a patru ateliere de lucru paralele. Temele acestor ateliere vor fi: „Funcțiile fermelor de familie”, „Produsul montan de calitate - Ce face România?”, „Parteneriate public – private” şi „Albinăritul și mierea – O alimentaţie sănătoasă”. Într-o sesiune plenară de la sfârşitul conferinţei, se vor dezbate cele mai importante aspecte care au reieşit din atelierele de lucru.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2