Repere

310

Felicitări, domnule Horia Constantinescu!

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În ultimii ani, în mai multe rânduri, am întrebat atât pe unii reprezentanți ai ANPC, pe unii președinți de asociații profesionale sau pe unii proprietari de afaceri din zona alimentară, inclusiv din HoReCa, de ce nu sunt trecute numele firmelor sancționate în urma controalelor.

În cazul companiilor, de ce nu sunt de acord cu lucrul ăsta, de vreme ce unul care are bube în activitate, practic îi face o concurență neloială altuia care lucrează corect, cinstit și la un etalon de calitate și siguranță alimentară care se încadrau în norme.

Ca să fiu și eu cinstit, la rându-mi, cam toți cei întrebați dădeau din colț în colț, c-o fi, c-o păți, că ”imaginea firmei”, că una, că alta. Păi, replicam eu, dacă vrei să ai o imagine bună, fii corect! Altfel, consumatorul trebuie să știe de cine să se ferească, ce producător trebuie ocolit, măcar pentru o perioadă.

Iată că actualul președinte al ANPC, Horia Constantinescu, face o mutare serioasă în planul comunicării, revenind la transparența din vremea prezidențiatului doamnei Victoria Vârgolici, și trece la nominalizarea agenților economici sancționați. Pentru conformitate, iată și declarația acestuia, acordată postului de televiziune Digi24”:

„Îmi asum decizia de a comunica numele operatorilor economici sancţionaţi. Consumatorii au dreptul să ştie, iar noi avem obligaţia să le transmitem exact ce abateri şi unde au constatat colegii noştri. Pe cei ce se consideră vătămaţi de acest ordin şi mai ales de transparenţa comunicatelor Autorităţii, îi rog, îi sfătuiesc sau, mai bine chiar, îi somez să se pună în ordine! Nu noi suntem obligaţi să îi ascundem ochilor presei, ci ei au datoria să nu aibă abateri”.

Felicitări, domnule Horia Constantinescu!

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2