Stiri

249

Federația Crescătorilor de Porci din Europa va sărbători 30 de ani de activitate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

PiggProgres anunță că în doar aproximativ o lună, aniversarea a 30 de ani a Federației Producătorilor Europeni de Porci (EPP) va fi sărbătorită la congresul și întâlnirea anuală care va avea loc anul acesta în Țările de Jos, în perioada 18-20 mai.

La fel ca multe lucruri, și congresul anual al PPE a avut de suferit de pe urma pandemiei de Covid-19, ceea ce a dus la celebrarea a 32 de ani de naștere a organizației europene în anul în care va avea loc cea de-a 30-a.

Acesta este motivul pentru care se numește „30+2”, explică Rosanne van Genugten-Vos și Mart Klijn, președinte și trezorier al filialei PPE din Țările de Jos. Ambii sunt implicați în evenimentul organizației din acest an, desfășurat la Tiel, Țările de Jos, care a fost amânat din 2020.

Oportunități de creare de rețele pentru producătorii de porci

În Olanda, toate restricțiile legate de Covid au fost ridicate în martie, ceea ce înseamnă că în 2022 evenimentul poate avea loc în sfârșit. Congresul, la care sunt invitați să participe producătorii de porci din toată Europa, constă într-o zi de simpozion și 2 zile pe teren, cu vizite relevante prin industria porcină și agricolă olandeză, cu o mulțime de oportunități de creare de rețele.

Toți participanții împărtășesc o minte deschisă, dorința de a învăța unii de la alții și, evident, un pic de cunoaștere a limbii engleze. Președintele federației, Van Genugten-Vos Klijn au explicat:

„Acest eveniment se caracterizează prin faptul că se află într-un mediu de încredere unul cu celălalt. Va fi o atmosferă foarte relaxată, iar la sfârșitul unui eveniment, oamenii în mod normal își vor fi făcut prieteni pe viață.”

Producători de porci din toată Europa

PPE a fost fondat în 1990 la Herning, Danemarca. În prezent, majoritatea membrilor provin din toată Europa, cu accent pe Europa de Nord-Vest. În afară de Danemarca, mulți membri dețin ferme de porci în, de ex. Olanda, Belgia, Irlanda, Germania, Austria și Elveția. Organizația este formată din 70% producători de porci și 30% membri ai industriei înconjurătoare.

În mod tradițional, evenimentul va începe cu o zi de simpozion, pentru care au fost contractați diverși vorbitori. Tema din acest an este „Șanse complete în viitor – într-un mediu în schimbare rapidă”. Tema nu are nevoie de prea multă introducere, au spus ambii organizatori, cu provocări precum Covid-19, pesta porcină africană și materii prime în creștere bruscă, pentru a numi câteva.

În prezent, în programul pentru ziua simpozionului sunt:

• Justin Sherrard, strateg global pentru proteine ​​animale, Rabobank International

• René Savelberg, fostul CEO al McDonald’s Olanda

• Brad Heron, director de operațiuni, divizia carne de porc, Cerkizovo

• Caroline van der Plas, membru al parlamentului din Olanda în numele BoerBurgerBeweging (literal Mișcarea Fermierilor-Cetățeni)

Vizite la fermele de probă din Țările de Jos

Ziua a 2-a și a 3-a a evenimentului sunt destinate vizitelor practice. Fiecare participant se va alătura într-o zi întreagă în estul Țărilor de Jos și o zi întreagă în sudul Țărilor de Jos.

În Est, se vor face vizite la ferma de porci de probă a companiei de nutriție pentru animale tinere Denkavit, precum și la Universitatea și Cercetarea Wageningen (WUR); întrucât vizita în sudul țării îi va duce pe delegați să viziteze ferma HyCare de către Schippers Group, fermierul arabil de înaltă tehnologie Jacob van den Borne, precum și fabrica de bere Bavaria – alternate cu o activitate tipică olandeză: ciclismul.

Pentru cei interesați, se va petrece o zi postcongres, în târgul horticol Floriade, desfășurat la fiecare 10 ani în Olanda. Acest lucru are loc aproape de Almere.

Organizatorii speră ca începând cu 2022, congresul să poată avea loc din nou în fiecare an, cu un simpozion într-o altă țară europeană în fiecare an.

În funcție de țara organizatoare, participarea a variat între 250 și 350 de vizitatori. Inițial, doar membrii sunt invitați să se înregistreze, dar pe măsură ce timpul până la congres se apropie, înregistrarea este deschisă și pentru producătorii de porci nemembri.

Înregistrarea pentru evenimentul din 18-20 mai este încă posibilă. Costurile se ridică la 495 EUR de persoană, excluzând costurile de călătorie și hotel.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2