Stiri

247

FAO: Scad prețurile la lactate, cresc prețurile la carne

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Indicele FAO al prețurilor la produse lactate a înregistrat o medie de 143,5 puncte în august, în scădere cu 3,0 puncte (2,0 la sută) față de iulie, marcând a doua scădere lunară consecutivă, dar încă cu 27,3 puncte (23,5 la sută) peste valoarea sa de acum un an, informează FAO în raportul publicat la finalul lunii septembrie.

În august, cotațiile internaționale ale prețurilor pentru unt și lapte praf au scăzut, în principal din cauza cererii mai slabe de aprovizionare la vedere de la majoritatea importatorilor importatori, deoarece stocurile au rămas adecvate pentru a-și acoperi nevoile imediate.

Așteptările pieței pentru aprovizionarea sporită din Noua Zeelandă în noul sezon de producție au influențat și prețurile internaționale, în ciuda faptului că producția de lapte a scăzut în mai multe regiuni producătoare cheie, inclusiv Europa de Vest și Statele Unite ale Americii.

În schimb, prețurile la brânzeturi la nivel mondial au crescut pentru a zecea lună consecutiv, reflectând cererea globală constantă de import și vânzările interne robuste, în special în destinațiile turistice europene. »

Indicele FAO al prețurilor la carne* a înregistrat o medie de 122,7 puncte în august, în scădere cu 1,8 puncte (1,5 la sută) față de iulie, marcând, de asemenea, a doua scădere lunară consecutivă de la un maxim istoric atins în iunie 2022, dar a rămas la 9,3 puncte (8,2 la sută), peste valoarea sa corespunzătoare cu un an în urmă.

În august, cotațiile internaționale pentru carnea de pasăre au scăzut, cauzate de achizițiile mai mici de import de către importatorii importatori și de disponibilitățile globale de export oarecum ridicate. Între timp, prețurile mondiale la carnea de bovine au scăzut din cauza cererii interne slabe în unele țări exportatoare de top, creșterea livrărilor de export și o creștere modestă a livrărilor australiene.

În schimb, cotațiile pentru carnea de porc au crescut din cauza ofertei scăzute în continuare de porci gata de abator, în timp ce prețurile la carnea de ovine s-au redresat moderat, din cauza cererii crescute de import din unele țări europene, compensând achizițiile mai scăzute din China.  

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2