Stiri

247

FAO: Prețurile la lapte, lactate, carne și produse din carne au început să scadă

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Indicele FAO al prețurilor la produse lactate a fost în medie de 146,4 puncte în iulie, în scădere cu 3,8 puncte (2,5 la sută) față de iunie, dar totuși cu 29,7 puncte (25,4 la sută) peste valoarea sa din iulie anul trecut.

Cotațiile internaționale pentru laptele praf degresat au înregistrat cea mai mare scădere, urmate de cele pentru unt și lapte praf integral, reflectând în principal activitățile slabe ale pieței din Europa din cauza vacanțelor de vară.

În plus, majoritatea cumpărătorilor au fost bine acoperiți pentru nevoile lor imediate, ceea ce, în tandem cu cererea slabă din China și prețurile ridicate la lactate, au dus la scăderi ale cererii de aprovizionare spot, împovărând cotațiile internaționale.

Între timp, prețurile mondiale la brânzeturi au rămas stabile, deoarece vânzările interne ridicate în destinațiile turistice europene au compensat cererea globală de import mai slabă. În ciuda unei activități de tranzacționare general slabe, ofertele globale reduse au susținut prețurile globale ale produselor lactate la niveluri ridicate.

Indicele FAO al prețurilor la carne* a înregistrat o medie de 124,0 puncte în iulie, în scădere cu 0,6 puncte (0,5 la sută) față de iunie, marcând prima scădere lunară după șase creșteri lunare consecutive.

În iulie, cotațiile mondiale pentru carnea de ovine au scăzut vertiginos, din cauza disponibilităților crescute de export din Australia, pe fondul sacrificării mari și a așteptărilor privind creșterea aprovizionării cu carne de miel, confruntate cu o cerere mai scăzută de import.

Între timp, prețurile internaționale la carnea de bovine au scăzut, reflectând disponibilitatea crescută de export din marile regiuni producătoare în comparație cu cererea globală, în timp ce cererea globală slabă de import a menținut prețurile la carne de porc stabile, în ciuda ofertei reduse de porci de sacrificare, în special în Statele Unite ale Americii.

În schimb, prețurile internaționale la carnea de pasăre au atins un maxim istoric, susținut de cererea globală fermă de import și aprovizionarea globală strânsă cu privire la focarele de gripă aviară din emisfera nordică, în ciuda creșterilor recente ale exporturilor din Ucraina.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2