Stiri

223

FAO: În martie 2021, prețurile la carne și lactate au crescut

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit ultimului raport privind Indexul global al alimentelor, emis de FAO, prețurile la lapte, lactate și carne au crescut în luna martie a acestui an. Iată evoluțiile pentru cele două categorii:

Lactate

Indicele FAO al prețurilor la lactate a avut în medie 117,4 puncte în martie, în creștere cu 4,4 puncte (3,9 la sută) față de februarie, crescând pentru a zecea lună consecutivă și ridicând indicele cu aproape 16 la sută peste valoarea sa din luna corespunzătoare a anului trecut.

În martie, prețurile internaționale ale untului au crescut, în principal susținute de aprovizionările oarecum stricte din Europa, din cauza unui început lent al sezonului său de producție a laptelui și a cererii interne crescute în așteptarea unei redresări a sectorului serviciilor alimentare.

Prețurile laptelui praf au crescut, de asemenea, susținute de o creștere a importurilor în Asia, în special China, din cauza îngrijorărilor legate de posibilele provocări de aprovizionare pe termen scurt, pe fondul scăderii sezoniere a producției de lapte în Oceania și a disponibilității reduse a containerelor de transport în Europa și America de Nord.

În schimb, prețurile brânzeturilor au scăzut ușor pentru a treia lună consecutivă din cauza cererii limitate de aprovizionare spot.

Carne

Indicele FAO al prețurilor la carne a avut în medie 98,9 puncte în martie, în creștere cu 2,2 puncte (2,3 la sută) față de februarie, continuând tendința ascendentă pentru a șasea lună consecutivă, dar a rămas în continuare ușor (0,5 la sută) sub valoarea sa de acum un an.

Cotațiile de carne de pasăre și carne de porc au crescut, susținute de un ritm rapid al importurilor din țările asiatice, în principal China. O creștere a vânzărilor interne în Europa, pregătitoare pentru sărbătorile de Paște, a susținut, de asemenea, prețurile cărnii de porc.

Prețurile cărnii bovine au rămas constante la aproape de nivelurile din februarie, deoarece creșterile cotațiilor pentru Brazilia și Statele Unite ale Americii au compensat o scădere a prețurilor de export din Australia.

În schimb, prețurile cărnii de ovine au scăzut din cauza creșterii rezervelor din Noua Zeelandă, deoarece fermierii au descărcat animalele devreme din cauza vremii secetoase predominante.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2