Repere

458

FAO a anunțat temele Forumului Alimentar Mondial 2024

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Detaliile despre Forumul Mondial al Alimentației (WFF) 2024, inclusiv tema din acest an: „Mâncare bună pentru toți, pentru azi și mâine” au fost dezvăluite în cadrul unui eveniment la sediul Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), după cum se arată într-un comunicat al instituției.

În 2024, activitățile de un an ale WFF vor culmina cu un eveniment emblematic care va avea loc în perioada 14-18 octombrie. Aceasta va include sesiuni dedicate acțiunii globale pentru tineret, științei și inovației și investițiilor hand-in-hand.

În plus, WFF 2024 va pune în evidență Forumul pe termen mediu al Deceniului ONU al Agriculturii Familiale, împletit în spații conduse de tineri, tehnice și de politici, pentru a celebra agricultura de familie ca coloana vertebrală a sistemelor agroalimentare diverse, inovatoare și dinamice.

Evenimentul emblematic va coincide, de asemenea, cu celebrarea anuală a Zilei Mondiale a Alimentației din 16 octombrie, care anul acesta va avea loc sub tema „Dreptul la alimente”, cu „alimente” reprezentând diversitatea, nutriția, accesibilitatea și siguranța, factori care sunt esențiali în făcând o dietă sănătoasă accesibilă tuturor.

Ziua Mondială a Alimentației este aniversarea FAO și una dintre cele mai sărbătorite zile ale calendarului ONU, cu un apel la acțiune în până la 50 de limbi în 150 de țări din întreaga lume. 2024 lansează numărătoarea inversă până la cea de-a 80-a aniversare a FAO în 2025.

„Toate evenimentele și forumurile vor fi complet integrate, transformând săptămâna într-o platformă cu adevărat dinamică și globală pentru a transforma viitorul sistemelor noastre agroalimentare”, a declarat Máximo Torero, economist șef și președinte al Comitetului pentru Tineret al FAO, vorbind la evenimentul care au participat membri FAO, directori, tineri relevanți și susținători de tineret din alte organizații.

„Acest lucru ne va permite să valorificăm puterea colaborării intergeneraționale, a parteneriatelor și a creativității în politici, știință, inovare, educație și investiții culturale”, a adăugat Torero.

La eveniment au participat și directorul general adjunct al FAO, Maurizio Martina, și Beth Crawford, director general adjunct și om de știință șef.

Lansat în 2021, Forumul Alimentar Mondial (WFF) este o rețea globală de parteneri independentă, condusă de tineri, facilitată de FAO. Acesta își propune să declanșeze o mișcare globală care dă putere tinerilor de pretutindeni să modeleze în mod activ sistemele agroalimentare pentru a ajuta la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD).

Forumul va promova soluții îndrăznețe și acționabile pentru a cataliza transformarea sistemelor noastre agroalimentare, în lumina provocărilor și crizelor actuale.

În special, prin acțiunea mondială a tinerilor, știință și inovare și investiții, acest eveniment emblematic al WFF creează noi căi de acțiune și parteneriate multisectoriale pentru impactul agroalimentar la nivel local, regional și global pentru a obține un mediu mai durabil, mai rezistent, mai favorabil și mai favorabil incluziunii. viitor alimentar fără foame pentru toți. (Foto: Dreamstime) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2