Tehnologii

307

Fănel Bogos-Vanbet: Input-urile pentru fermele avicole sunt la limită!

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Evoluția Covid-19 în România și în lume începe să creeze probleme din ce în ce mai mari pentru fermierii zootehniști și procesatorii de peste tot, inclusiv din România.

Iată, problemele se adună și pentru compania Vanbet, unul dintre marii producători avicoli din țară. Potrivit domnului Fănel Bogos-Managerul  General al companiei, din cauza marilor dificultăți cu care se desfășoară transportul internațional de păsări, fermele avicole ale firmei întâmpină dificultăți la repopulare, după cum acesta a declarat pentru Radio România Actualități.

Totodată, nivelul input-urilor furajere se apropie de minim, domnul Bogos afirmând pentru sursa citată cănu mai sunt rezerve decât până la finalul lunii aprilie. Imposibilitatea aprovizionării cu input-uri este determinată, în principal, din cauza interdicției de acostare a navelor comerciale în porturile de la Marea Neagră.

Tocmai de aceea, domnul Fănel Bogos atrage atenția asupra situației și solicită Guvernului și Ministerului Agriculturii măsuri urgente, pentru a debloca situația: ”Dacă nu vom rezolva problemele, ne vom vedea fermele depopulate sau, în lipsa input-urilor performante, performanțele vor fi diminuate drastic”, a spus acesta.

După cum se știe, pe lângă activitatea de fermă, Vanbet este și un procesator de succes, compania fabricând produse din carne și produse lactate.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2