Stiri

303

Exportul de carne de porc din Brazilia a atins cote record

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Exporturile de carne de porc din Brazilia (incluzând aici toate produsele, de la cele proaspete, la cele prelucrate), au ajuns la 135.900 de tone în primele 2 luni ale anului 2020. Aceasta înseamnă o creștere de 32,4% de la an la an.

Datorită noilor niveluri de preț (cu 23,9% mai mari), vânzările pentru această perioadă au generat venituri de 319,1 milioane USD, care sunt cu 66,2% mai mari decât cele înregistrate în primele 2 luni ale anului 2019, cu 192 milioane USD.

Ricardo Santin, directorul executiv al Asociației braziliene de proteine ​​animale (ABPA), a declarat: „Prețul mediu de export rămâne ridicat, presat de o cerere puternică din Asia de proteine ​​animale. Impactul febrei porcine africane pe piețe precum China și Vietnam a menținut livrările ridicate, la niveluri tipice pentru perioada respectivă. ”

Potrivit ABPA, în special luna februarie a fost o lună extraordinară pentru sector, cu precădere atunci când privim spre China. Țara asiatică a cerut cu 161% mai multă carne de porc brazilian în acea lună.

În total, Brazilia a vândut 67.400 de tone doar în februarie. Numărul este un record pentru luna respectivă și a depășit cu 24,7% volumul expediat în aceeași perioadă din 2019. Veniturile lunare din export au ajuns la 154,9 milioane USD, cu 54,6% mai mari decât rezultatul obținut în luna a 2-a a anului 2019, cu 100,2 milioane USD.

Francisco Turra, președintele ABPA, a adăugat: „Problemele logistice specifice care decurg din acțiunile de control Covid-19 nu au generat impacturi semnificative asupra soldului final al exporturilor braziliene. Ajustările logistice au asigurat operațiunile pe piața chineză. Guvernul chinez are prioritate pentru tranzitul alimentelor. "

În plus, Japonia și-a mărit achizițiile de carne de porc din Brazilia, cu un total de 678 de tone în februarie, cu 239% mai mare decât în ​​aceeași lună din 2019.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2