Stiri

552

Expo-Conferința Meat.Milk. 2024 s-a bucurat de un succes deosebit

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Unul dintre cele mai importante evenimente de profil din calendarul anual, Expo-Confeința Internațională Meat.Milk., aceea care și-a câștigat un real prestigiu pe plan intern și internațional, și care s-a desfășurat în zilele de 27 și 28 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov sub genericul ”Echilibrul dintre Tehnologie, Costuri și Prețuri- O șasă pentru sectoarele de Carne și Lapte ale României”, s-a bucurat de un deosebit și binemeritat succes.

Dialog cu autoritățile

La această a XIII-a ediție au participat fermieri zootehniști, procesatori, furnizori de tehnologii de procesare și ambalare, materii prime, tehnologii de laborator, soluții logistice și de transport, reprezentanți ai asociațiilor profesionale (Romalimenta, ARC, APRIL, APCPR, FCBR, AMRCR, APAR), precum și pe reprezentanții la vârf ai instituțiilor statului (MADR, ANSVSA, ANPC).

Ședința generală din dimineața zilei de 27 mai a fost deschisă de domnul Laurențiu MITREA-Director General al agenției infoGROUP, organzatoarea manifestării, acela care a adresat participanților cuvântul de ”Bun venit”.

Ulterior, în fața asistenței care a umplut sala de conferințe, doamna Elena TATOMIR-Director General al Direcției Plăți pentru Agricultură din cadrul MADR, și-a susținut comunicarea anunțând cele mai noi acțiuni ale ministerului de sprijinire a fermierilor zootehniști dar referindu-se și la măsurile luate în sprijinul procesatorilor din cele două sectoare.

Din partea oficialilor prezenți subliniem comunicarea din aceeași zi a domnului Ioan OLELEU-Vicepreședinte al ANSVSA, acela care a supus atenției participanților rezultatele ultimelor acțiuni de control efectuate sub egida instituției, referindu-se și la măsurile luate pentru întărirea siguranței alimentare, precum și la implicarea specialiștilor ANSVSA în acțiuni de colaborare internațională menite să ducă la eradicarea PPA atât pe plan internațional, cât și, mai ales, în România.

Ca să ne păstrăm în aria reprezentanților autorităților, să evidențiem comunicarea din dimineața zilei de 28 mai a domnului Paul Anghel-Director General ANPC, acela care a făcut o trecere în revistă a ultimelor controale, precum și la lucrurile pe care trebuie să le aibă în vedere agenții economici.

Merită amintit aici și comunicarea domnului profesor universitar Valter ENACHE-Șef de Lucrări la Facultatea de Alimentație și Turism din cadrul Universității din Brașov, acela care a susținut o deosebit de interesantă comunicare cu tema ”Introducerea conceptului de Food Defence în sistemul HACCP cu scopul de întârire a securității alimentare a României.”

Prezentări

Desigur, Expo-Conferința Internațională Meat.Milk. 2024 a dat ocazia numeroaselor firme să-și prezinte ultimele oferte privind produsele și serviciile oferite. Astfel, au fost susținute următoarele prezentări:

-Kaufland-Partener Platinum; Speaker: Valer HANCAȘ- Corporate Affair.

-EcoAktiv Agro - Partener Platinum: BioAktiv Professional - O soluțe eficientă și naturală în reducerea efectelor de poluare asupra mediului, cu beneficii în producție și sănătatea animalelor; Speaker: Costel Adrian JIANU –Manager General.

-Comagrimpex B&B - Partener Gold: Omnia Technologies Group - Facilitarea evoluției - soluții personalizate complet proiectate, de la procesare până la sfârșitul liniei de ambalare; Speaker: George BADEA-Administrator.

-Facility Distrib - Partener Gold: Optimizare, Eficiență și Calitate în sectoarele de Carne și Lapte; Speaker: Laurențiu APROFIREI - Director Național de Vânzări.

-Tork by Eassity: Tork pentru industria alimentară. Cerințe, Sustenabilitate, Preocupări, Siguranța Alimentului și Angajatului; Speaker: Adina BURCĂ - Industrial Key Account Manager.

-Frigotehnica SA - Partener Silver: Soluții Frigorifice de la Frigotehnica ; Speaker: Răzvan VOICU -Director de Dezvoltare.

-Dumagas Transport SA: Strategii de succes în Transportul Frigorific - Studiu de caz Lidl, Sole Mizo, Smithfield și Deib Services (Pepenii de Dăbuleni); Speaker: Matei LADEA - Președinte CA Dumagas Transport SA.

-Inaq Consulting - Partener Gold: Ultimele noutățiIFS: Doctrina IFS Food 8 și noul program IFS ESG Check; Speaker: Ionuț NACHE -Manager General.

-CMC Grup Risk Advisor: RISK MANAGEMENT - provocări și soluții pentru afacerile din domeniul alimentar; Speaker: Marius MAIER – Owner.

-Carrefour-Partener Retail: Poftim brânza românească; Speakeri: Adriana IORGA-Manager Achiziții Produse Proaspete, Alina DONICI-Managing Partner Artesana.

 - Prezentare Auchan - Partener Retail: Filiera Auchan; Speakeri: Mihai TOADER - Business Unit Director Auchan România și Tiberiu DĂNEȚIU - Director Marketing.

-Termoport-Partener Silver: TERMOPORTControlul temperaturii pentru transport; Speaker: Ștefan BERCARU-Director Comercial.

-Agroland Professional Farm: Tehnologii NIR portabile pentru analize instantanee în timp real ale furajelor și soluții pentru gestionarea furajelor și furajării în fermele de rumegătoare ; Speaker: Dan ROBASCIUC-Director General.

-Linde Gaz: CRYOLINE® RC Rapid Crust/ Echipament de congelare pentru crustarea rapidă la feliere ; Speaker: Leonard LEPĂDATU-Inginer Aplicații.

Secțiunea Movie Meat.Milk.

Încă din momentul inaugurării, în anul 2017, secțiunea Movie Meat.Milk. s-a bucurat de de un real succes, multe companii optând pentru a-și face cunoscută activitate, produsele și serviciile prin proiecțiile care au fost efectuate pe ecranele sălii de conferință.

În acest an au fost proiectate clipurile următoarelor firme: Agricola Bacău, Romfracht, Cargill, Frisomat, CSB System, Salbac SA, Diana, Kosarom, Xylem și Baroncini.

Dezbateri

După-amiaza zilei de 27 a fost rezervată dezbaterii celor mai acute probleme ale celor două sectoare, după cum urmează:  

-LAPTE Fermieri/Procesatori: Impactul degringoladei legislative și fiscale asupra sectorului

laptelui și lactatelor; Speakeri: Elena TATOMIR - Director MADR, Dorin COJOCARU - Președinte APRIL, Petru BORDEAN - Președinte FCBR, Daniel FREI - Președinte Bovicoop.

-CARNE Fermieri/Procesatori: Cum poate ajuta o Lege a cărnii un sector aflat aproape de colaps? Speakeri: Dana TĂNASE - Director Executiv ARC, Adrian BALABAN - Vicepreședinte APCPR.

-Forum Retail: Cât de benefică poate fi plafonarea adaosului comercial la toate produsele alimentare fabricate în România?; Speakeri invitați: Paul ANGHEL - Director General ANPC, Ștefan PĂDURE - Președinte APAR, George BĂDESCU - Director Executiv AMRCR.

Ultima dezbatere, dar plină de semnificații, a fost sesiunea ”Consiliul femeilor de afaceri”, care le-a avut ca invitate pe doamnele Ruxandra Laura COC-Manager Doripesco, Alina DONICI-Managing Partner Artesana, Carmen GAVRILESCU - Președinte APSSR și Maria VERDEȘI-Manager Zimbria, acelea care au discutat despre ”Condiția femeii în mediul actual de business”.

Secțiunea Expo

Zona Expo a conferinței a fost plină, fiind ocupate toate spațiile de expunere. La standuri au fost prezenta următoarele companii:

Aqua D&P, ACVBR, Biotrend Plus, Comagrimpex B&B, Cris-Tim, Dumagas Transport, Ecoaktiv Agro, Elopak, Facility Distrib, Fotometric Instruments, Five Continents, Hanna Instruments, Lactate Brădet,  Horeco, Mirdatod, Perutnina Ptuj, Romfracht, Rota Guido, Sika, Tag Production, Testo, Termoport, Tork by Eassity și Tremco.

Gala Premiilor de Excelență Meat.Milk.

Și la această ediție, agenția infoGROUP a acordat Premiile de Excelență. Premianții acestui an au fost:

FACILITY DISTRIB SRL, pentru calitatea de excepție a soluțiilor tehnologice furnizate sectoarelor de carne și lapte ale României și Industriei Alimentare, în general.

DUMAGAS TRANSPORT & LOGISTICS SA, pentru înaltul standard de calitate în furnizarea de soluții inovatoare și eficiente în activitatea de logistică și transport.

TORK by EASSITY SRL pentru excelența în activitatea de furnizare a soluțiilor de igienă industrială, în special a celor destinate Industriei Alimentare.

ELOPAK, pentru excelența în abordarea conceptului de sustenabilitate a tehnologiei de ambalaje destinate Industriei Alimentare.

Evenimentul s-a încheiat cu Turul oficial al standurilor, în timpul căruia, doamnele Elena Tatomir și Ioana Constantinescu, de la MADR, au luat contact cu reprezentanții companiilor expozante și cu noutățile prezentate la standuri.

Detalii în înregistrările postate pe pagina de Facebook Meat.Milk.-Expo-Conferință și revistă, precum și în emisiunile Meat.Milk. din fiecare care se difuzează în fiecare vineri seara între orele 19 și 20. 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2