Tehnologii

205

Eurostat: În plin blocaj economico-sanitar, producția de carne de porc a Europei a crescut

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Producția de carne de porc în UE a înregistrat o creștere anuală de 3,3%, în martie, până la 2,0 milioane de tone, conform ultimelor date de la Eurostat, și citate de European Supermarket Magazine.

Cu toate acestea, producția de carne de vită a scăzut cu 0,4%, până la 0,6 milioane de tone față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit Eurostat, aceste cifre indică faptul că producția de carne de vită și de porc în UE nu a fost imediat afectată de măsurile de izolare implementate în lumina pandemiei COVID-19.

Statele membre care au raportat o creștere a producției de carne de porc includ Spania (+ 12,7%), Olanda (+ 6,1%), Germania (+ 3,9%), Franța (+ 1,4%) și Polonia (+ 1,3%).

Producția de carne de vită

Declinul producției de carne de vită a fost determinat de o scădere în Italia (-41,5%), Polonia (-10,7%) și Germania (-6,5%), în ciuda creșterii în Franța (+ 1,1%) și Olanda (+ 19,8%) .

În martie 2020, sacrificarea viței în UE a fost cu 4,3% mai mică comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce ratele de sacrificare a vacilor au scăzut cu 5,7%, arată datele. Cu toate acestea, sacrificarea taurilor și a taurilor a crescut cu 4,5% în această perioadă.

Scăderea generală a cantității de carne de la vițe în UE a fost un rezultat al scăderii producției în Italia (-10,9%), Olanda (-8,0%), Belgia (-7,3%) și Franța (5,5%) .

În Italia, scăderea producției de carne de vită este rezultatul restructurării continue a industriei, a relevat raportul.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2