Stiri

215

Eurostat: În 2019, în România și Polonia s-a vândut cea mai ieftină carne

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Dacă intenționați să cumpărați niște carne pentru un grătar în ultimele săptămâni de vară, s-ar putea să vă interesați cum se compară prețul cărnii din țara dvs. cu celelalte state membre ale UE, se afirma pe site-ul Eurostat, acolo unde institutia de statistica a Uniunii Europene a publicat nivelul preturilor la carne in tarile membre.

Conform Eurostat, atunci când nivelurile prețurilor în țări sunt comparate cu indicele mediu al nivelului prețurilor din UE, 100, rezultatele arată că în 2019, prețul cărnii a fost cel mai ridicat în Austria (nivel de preț de 145) și Luxemburg (141), urmat de Franța (131 ), Olanda (127), Belgia (125) și Finlanda (124).

În schimb, cele mai scăzute niveluri de preț pentru carne în 2019 au fost în Polonia și România (ambele cu un indice de nivel de preț de 63), urmate de Bulgaria (66) și Lituania (71).

Categoriile de carne reglementate de aceste statistici includ carnea de vită și carne de porc, carne de porc, miel, năut și capră, păsări de curte, alte carne și organe comestibile, delicatese și alte preparate din carne.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2