Tehnologii

186

EUROPEN solicită C.E. să declare Industria de Ambalaje domeniu strategic

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Membrii EUROPEN (Organizația Europeană pentru Ambalaje și Mediu), citati de FoodIndustry, afirma că, în condiţiile actuale, responsabilii din Comisia Europeană trebuie să recunoască industria de ambalaje ca fiind de maximă importanţă. De aceea, solicită măsuri urgente, pentru ca materialele şiambalajele să nu fie blocate în vămile dintre ţările member ale UE.

În acest sens, Grupul a declarat că membrii săi fac tot posibilul pentru a menține aprovizionarea necesară cu produse alimentare și produse de igienă, precum și medicamente pentru cetățenii din întreaga Europă în timpul pandemiei COVID-19. Acesta adaugă că UE trebuie să deschidă benzile prioritare desemnate, „benzile verzi” pentru transportul lor intra-UE.

EUROPEN susține măsurile prompte și decisive ale guvernelor naționale și ale Comisiei Europene, pentru a reduce răspândirea COVID-19 și că membrii acesteia au luat toate măsurile necesare pentru sănătatea și siguranța angajaților și consumatorilor lor.

Totodată, organizația a solicitat Comisiei Europene și guvernelor UE să se asigure că instalațiile de producție esențiale pentru lanțurile de aprovizionare pot continua să funcționeze după cum este necesar, asigurându-se în același timp că măsurile specifice de sănătate, siguranță și securitate COVID-19 sunt necesare pentru forța de muncă.

Ambalajul este o componentă esențială a grupurilor de produse care au fost identificate de către Comisie ca fiind critice, cum ar fi „mărfuri legate de sănătate și perisabile, în special produse alimentare”.

Pentru a sprijini măsurile de autoizolare încurajate de guvernele naționale și de Comisie, un lanț de furnizare a ambalajelor care funcționează bine este deosebit de esențial pentru a asigura livrarea neîntreruptă a mărfurilor preambalate în siguranță din fabrici, prin comerțul cu amănuntul și comerțul electronic, către consumatori.

EUROPEN și membrii săi s-au angajat să furnizeze oferta continuă necesară, pentru livrarea mărfurilor esențiale fără întrerupere, dar acest lucru este posibil numai dacă mărfurile pot circula liber.

În timp ce recentele îndrumări ale Comisiei privind gestionarea frontierelor pentru a stabili un răspuns coordonat al UE au fost binevenite, EUROPEN a îndemnat statele membre să o respecte, remarcând întârzierile și perturbările la frontierele din țară pentru livrarea de produse (ambalate) și materiale de ambalare.

„În mod prioritar, solicităm Comisiei să conducă la asigurarea condițiilor necesare pentru continuitatea lanțurilor de furnizare de produse și servicii esențiale prin crearea de„ benzi verzi ”pentru libera circulație a mărfurilor esențiale, vehiculelor și șoferilor acestora, ca ingineri esențiali ”, a declarat EUROPEN.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2