Stiri

220

Eurocommerce: Statul de drept este esențial pentru ca piața unică și economia Europei să funcționeze

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Comisarul Reynders a emis al doilea raport al Comisiei privind statul de drept. Ca reactie, directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a subliniat importanța respectării normelor și valorilor UE pentru economia Europei în toate statele membre:

„Toate societățile se bazează pe aplicarea legii în mod egal și echitabil, iar afacerile pot funcționa corect numai într-un cadru legal previzibil și eficient. Eliminând această piatră de temelie pe care sunt construite piața unică și instituțiile europene, țările subminează chiar baza UE.

De asemenea, cu miopie, îngreunează capacitatea întreprinderilor precum retailul și comerțul cu ridicata de a investi, de a crea locuri de muncă și de a opera în serviciul consumatorilor.

Acesta este motivul pentru care îl sprijinim cu tărie pe comisarul Reynders să se asigure că Europa și cetățenii săi se pot aștepta ca toate județele să respecte sistemul bazat pe reguli pe care UE l-a instituit și invităm Comisia să ia măsurile necesare urgent pentru punerea în aplicare a acestor norme. ”

Sectorul a resimțit în mod direct efectele nocive ale lipsei de respect a statului de drept, în special, dar nu exclusiv, în Europa Centrală și de Est.

Comercianții cu amănuntul și angrosiștii din aceste țări se confruntă cu acțiuni administrative și legislative arbitrare, adesea prin decret, ocolind procedurile parlamentare normale, fără acces adecvat factorilor de decizie naționali și, adesea, sistemelor judiciare incapabile să funcționeze eficient și independent pentru a oferi repararea corespunzătoare.

Vedem unele guverne adoptând măsuri care sunt în mod evident o încălcare a legislației UE sau care nu respectă jurisprudența națională - și ignoră sau încearcă să tacă criticile în timpul procesului decizional. Alții folosesc implementarea legislației UE pentru a adăuga măsuri incompatibile cu legislația respectivă și cu legislația UE mai general.

Prin urmare, facem apel la:

Comisia Europeana să utilizeze orice instrument disponibil pentru a acționa rapid împotriva oricărei încălcări a statului de drept, inclusiv condiționarea finanțării UE de respectarea acesteia

Comisie să facă din perspectiva companiei o parte integrantă sau un capitol dedicat al raportului anual al statului de drept începând cu anul viitor;

Statele membre să respecte statul de drept și să se abțină de la măsuri protecționiste și discriminatorii împotriva întreprinderilor din UE active pe teritoriul lor

Parlamentul European să își continue activitatea excelentă în menținerea presiunii asupra tuturor instituțiilor UE și naționale pentru a restabili și menține statul de drept în întreaga UE”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2