Stiri

181

Eurocommerce solicită ”O acțiune urgentă în privința chiriilor, pentru magazinele închise”

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Conform unui comunicat, Eurocommerce, federația europeană a comercianților europeni, a adresat o solicitare oficială Comisiei Europene, în care clamează necesitatea demarării de acțiuni urgente pentru salvarea a milioane de mici afaceri comerciale, dar și pentru elaporarea unei strategii post-Covid, de relansare a comerțului european. Iată ce se afirmă în comunicat:

”După câteva săptămâni de restricții majore la mișcările oamenilor și, închiderea, fie ca rezultat direct al comenzilor guvernamentale, fie indirect datorate unor astfel de restricții, a milioane de companii care vând produse nealimentare, multe dintre acestea se confruntă cu faliment iminent și perspectiva de a nu fi niciodată redeschidere.

În timp ce guvernele au acționat cu o gamă variată de măsuri de sprijin, în special în ceea ce privește ocuparea forței de muncă de scurtă durată și șomajul temporar, multe întreprinderi nealimentare fără venituri, sau aproape deloc, nu se confruntă încă cu facturi lunare de chirii și nici o perspectivă de a putea să le plătească.

În numele milioanelor de companii din sectorul comerțului cu amănuntul și al comerțului cu ridicata, multe dintre ele IMM-uri, EuroCommerce solicită Comisiei și guvernelor naționale să ia în considerare urgent următoarele acțiuni pentru a evita un val de închideri permanente ale întreprinderilor a căror dispariție va avea efect negativ imediat asupra restului economiei, asupra ocupării forței de muncă, asupra comunităților locale și a centrelor orașului. Noi intrebam:

- Comisia să recunoască importanța problemei și să solicite guvernelor naționale să furnizeze resurse adecvate pentru a ușura povara asupra comercianților cu amănuntul și a chiriașilor angro și, în cadrul inițiativelor lor de sprijin național, să includă resurse pentru a acoperi plățile de chirii în cursul crizei actuale.

- Proprietarii comerciali și chiriașii cu amănuntul și cu ridicata pentru a acționa în solidaritate și dialog pentru a găsi soluții reciproc avantajoase pentru provocările actuale cu care se confruntă magazinele și întreprinderile angrosiștilor închise în această perioadă. Astfel de soluții pot include anularea chirii, reducerea, suspendarea, amânarea plății sau modificări specifice ale contractelor de închiriere comercială.

Pentru a ușura tensiunile și povara asupra chiriilor, invităm Comisia și guvernele statelor membre să analizeze strategiile de ieșire din restricțiile actuale atunci când criza scade.

Susținem pe deplin imperativul major al inversării răspândirii COVID-19. Dar cerem ca guvernele, acționând în coordonare unul cu celălalt, să analizeze modalități de a permite o redeschidere treptată a magazinelor nealimentare.

Disponibilitatea sporită a testelor, a echipamentelor de protecție și a urmăririi și folosirea măsurilor efective de distanțare aplicate în prezent în magazinele alimentare și farmacii poate fi aplicată întreprinderilor nealimentare și ar trebui să permită guvernelor să ia în considerare începerea din nou a comerțului non-alimentar, cu clic și colectare ca prim posibil pas.

Mulți consumatori și utilizatori profesioniști vor avea nevoie din ce în ce mai mult de aceste produse după multe săptămâni de oprire.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2