Stiri

211

EuroCommerce: Retailul european va „face tot ce poate” pentru a ajuta Ucraina

autor

MeetMilk.ro

distribuie

EuroCommerce, care reprezintă sectoarele de comerț cu amănuntul și en-gros din Europa, s-a angajat să facă „tot ce poate” pentru a ajuta Ucraina cu întreruperile lanțului de aprovizionare legate de invazia rusă și consecințele acesteia.

Într-o declarație, EuroCommerce a spus: „Gândurile comercianților cu amănuntul și ale angrosilor din Europa sunt la poporul ucrainean.

„Încălcare clară a dreptului internațional”

„Le împărtășim durerea profundă față de viețile deja pierdute și daunele aduse țării lor, deoarece Federația Rusă, încălcând în mod clar dreptul internațional, continuă invazia neprovocată a unui stat suveran care dorește să-și păstreze independența și democrația.”

Grupul a lăudat introducerea de sancțiuni puternice asupra Rusiei în urma invaziei, „pentru a arăta că o astfel de acțiune ilegală nu este lipsită de consecințe pentru cei care o inițiază”.

Acesta a spus că se alătură altor organizații de afaceri pentru a solicita coordonarea măsurilor cu SUA și alți parteneri, adăugând că sectorul retail va sprijini liderii politici cu măsurile luate de UE.

„Cât mai clar posibil”

„Am cere ca aceste măsuri să fie cât mai clare posibil pentru a oferi securitate juridică companiilor care trebuie să le respecte”, se arată în comunicat.

„Este probabil ca situația să-i afecteze pe membrii noștri cu operațiuni în Rusia și Ucraina și am cere sprijin membrilor noștri în îngrijirea angajaților lor din cele două țări”.

Având în vedere creșterea probabilă a prețurilor la energie și la mărfuri ca urmare a conflictului, EuroCommerce a mai spus că face apel la liderii europeni să exploreze modalități de a atenua cele mai grave efecte asupra consumatorilor europeni ale presiunilor inflaționiste în curs de creștere.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2