Stiri

200

Eurocommerce: Păstrați Europa în siguranță, dar lăsați mărfurile să circule

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum se menționează pe site-ul federației europene a comerciaților, vorbind despre deciziile din unele țări ale UE, de a închide o serie de frontiere, directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a spus:

„Comercianții cu amănuntul și angrosiștii se bazează pe multe mii de furnizori din întreaga Europă pentru a se asigura că consumatorii europeni pot avea elementele esențiale zilnice de care au nevoie. Am trăit în mod constant această obligație prin pandemia COVID.

De asemenea, susținem pe deplin toate măsurile necesare pentru a opri răspândirea virusului și a noilor sale variante. Dar acest lucru se poate face fără a face imposibilă trecerea frontierei pentru camioanele care transportă bunurile de care au nevoie consumatorii.

Prin urmare, dorim să reamintim tuturor statelor membre problemele reale care au apărut pentru traficul de mărfuri și lucrătorii transfrontalieri anul trecut, când frontierele au fost închise, și de orientările importante pe care Comisia le-a emis pentru a rezolva aceste probleme.

Cu toții ne dorim ca oamenii să fie în siguranță, dar și capabili să aibă lucrurile de care au nevoie pentru a-i ajuta să aibă o viață la fel de normală, așa cum ne permit circumstanțele actuale - anormale.

Primul val al pandemiei de anul trecut a declanșat o serie de închideri de frontiere despre care statele membre credeau că vor ajuta la stoparea răspândirii virusului COVID. Procedând astfel, inițial nu s-au gândit prea puțin la impactul unor astfel de închideri asupra fluxurilor transfrontaliere de bunuri pe care consumatorii și industria trebuie să le aibă la dispoziție în fiecare zi.

De asemenea, au împiedicat multe mii de muncitori care locuiau pe o parte a frontierei să ajungă la locurile lor de muncă pe cealaltă parte. Comisia a acționat rapid pentru a emite orientări armonizate care stabilesc „benzi verzi” pentru traficul de mărfuri și aranjamente speciale pentru lucrătorii transfrontalieri.

Acestea sunt încă valabile și vitale în al doilea val pe care îl trăim acum. Prin urmare, cerem statelor membre, nu în ultimul rând celor care acționează și ca rute de tranzit pentru exporturile din alte țări ale UE, să adere la aceste orientări și să adopte măsuri proporționale pentru a-și păstra cetățenii în siguranță, fără a împiedica în mod nejustificat fluxul de mărfuri și transfrontaliere. lucrătorilor din cadrul pieței unice”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2