Stiri

238

Eurocommerce: Acordul UE – Noua Zeelandă este un pas înainte pentru comerțul global

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Comentând încheierea acordului comercial UE - Noua Zeelandă, directorul general al EuroCommerce, Christel Delberghe, a declarat:

„Comercianții cu amănuntul, angrosistii și comercianții salută încheierea unui acord care oferă noi oportunități comerciale între UE și Noua Zeelandă. Aceasta arată că politica comercială a UE încă poate avea rezultate.

Acesta este un pas pozitiv foarte necesar în agenda comerțului deschis, care a fost sub presiune protecționistă la nivel global în ultimii ani.

Având în vedere perturbarea cauzată de pandemia de COVID și invazia rusă a Ucrainei, precum și vulnerabilitatea pe care acestea au arătat-o ​​în lanțurile de aprovizionare ale Europei, acesta este un nou pas binevenit în facilitarea diversificării aprovizionării noastre cu provizii esențiale.”

Odată pus în aplicare, acordul comercial UE-Noua Zeelandă se va baza în continuare pe istoricul UE în ceea ce privește încheierea de acorduri comerciale în întreaga lume, oferind noi oportunități pentru importatori, exportatori și consumatori.

Acordul va asigura, de asemenea, condiții previzibile și securitate juridică pentru ca întreprinderile să își extindă afacerile între cele două piețe.

De asemenea, va oferi un mediu online sigur pentru consumatorii care se angajează în comerțul digital transfrontalier și va elimina barierele și va preveni discriminarea între activitățile online și offline.

Acordul conține un capitol de anvergură privind comerțul și durabilitatea, care acoperă munca, abilitarea femeilor, precum și problemele de mediu și climat.

Delberghe a adăugat: „Înlăturarea tarifelor și a barierelor comerciale este exact ceea ce au nevoie consumatorii și întreprinderile europene într-un moment de inflație ridicată în UE și la nivel global și într-o situație economică globală incertă rezultată din invazia rusă a Ucrainei.

Vom aștepta ca Parlamentul și Consiliul să finalizeze ratificarea acordului și să permită aplicarea acestuia cât mai curând posibil. Sperăm că acest lucru va acționa ca un stimulent pentru continuarea acordului cu Australia și a progresului cu parteneri mai provocatori, cum ar fi India.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2