Stiri

127

Etichetarea originii ingredientelor, voluntară sub legislația FIC

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Legislația privind informarea consumatorilor cu privire la informațiile despre alimente (FIC) ar trebui să permită procesatorilor să aleagă dacă vor să eticheteze originea ingredientelor pentru a evita costurile suplimentare, schimbări complicate și inutile, declară furnizorii de ingrediente, potrivit Global Meat News. FIC urmează să intre în vigoare la 13 decembrie anul acesta, însă dacă etichetarea de origine va obligatorie pentru ingrediente care alcătuiesc mai mult de 50% dintr-un produs alimentar nu este încă hotărâtă. Rezultatele unui studiu independent comandat de Comisia Europeană cu privire la această problema urmează să fie depuse la 13 decembrie. Între timp, producătorii și furnizorii sunt preocupați de modul de etichetare de origine cum le-ar putea afecta afacerea, mai ales în cazul în care principala componentă a produsului lor este produsă în diferite regiuni în funcție de sezon, cum ar fi nuci, cartofi, zahăr sau făină, de exemplu. "Procesatorii de alimente primare din UE lucrează toți pe baza unui proces continuu care necesită o provizionare continuă cu materii prime agricole provenind din diferite origini, care diferă în funcție de disponibilitate", a declarat președintele procesatorilor de alimente primare din UE, Gary Sharkey, la o masă rotundă pe baza acestui subiect luna trecută. Directorul general al FEDIOL, asociația care reprezintă industria de ulei comestibil din Europa, Nathalie Lecocq, a subliniat de asemenea că procesatorii trebuie să se schimbe originea materiilor prime de-a lungul unui an. "Ne întrebăm despre gradul de înțelegere al consumatorilor, deoarece calitatea uleiului este într-adevăr determinată de cunoașterea rafinăriei. Indiferent dacă folosiți semințe oleaginoase din Franța, Germania, Ucraina sau de oriunde, nu face o diferență ", a declarat aceasta. Sharkey a adaugat: "Etichetare de origine nu trebuie confundată cu cerințele de trasabilitate care să garanteze produsele sigure pe piața UE." Directorul general al Amidonului Europa, Jamie Fortescue a spus că, etichetarea voluntară la scară largă ar putea fi problematică. Începând cu 13 decembrie, etichetarea origine vor fi obligatorie pentru carnea neprocesată de porcine, păsări de curte, ovine și caprine. Cu toate acestea, industria așteaptă clarificări privind etichetarea originii pentru alte tipuri de carne, ingrediente care alcătuiesc mai mult de 50% dintr-un produs finit, lapte și lapte utilizat ca ingredient în produsele lactate, ingrediente ambalat ca atare și alimente neprocesate.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2