Stiri

250

Este sau nu Generația Z cel mai puternic grup de consumatori?

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Când vine vorba de influența de marketing, generația Z deține toate cărțile? Și dacă da, cum pot mărcile să valorifice această putere? Iată câteva răspunsuri furnizate de FoodNavigator în analiza de mai jos.

Complet cufundați în online

Dacă ați aruncat o privire asupra rețelelor sociale în ultimii ani, atunci veți fi bine familiarizat cu Generația Z, cunoscută și sub numele de Gen Z sau Zoomers. De ce? Pentru că, fiind prima generație care a avut acces deplin la internet, ei sunt complet cufundați în lumea online. De fapt, ei o domină.

„Zoomerii se remarcă prin capacitatea lor înnăscută de a se adapta și de a excela în peisajul digital de astăzi. Cu acces constant la internet, stăpânire pe rețelele sociale și dispozitive mobile la îndemână, priceperea tehnologică a generației Z este evidentă în adoptarea simplă și intuitivă a cumpărăturilor online. și tranzacții”, spune Stephanie Chevalier, expert global în comerț electronic la Statista.

Cu toate acestea, un lucru pe care s-ar putea să nu-ți dai seama despre Generația Z este că, în calitate de consumatori, sunt puternici.

Și această putere este în creștere, Tom Hedges, analist senior de tendințe la firma de cercetare de piață, GWI, afirmând că Generația Z modelează de fapt cultura noastră prin intermediul rețelelor sociale.

Ce face îi face puternici pe consumatorii din generația Z?

Generația Z se referă la persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 27 de ani. Sau, mai exact, oricine născut între 1992 și 2012. Deci, ce face ca această categorie de vârstă a consumatorilor să fie atât de influentă?

Ei bine, motivul principal este, la propriu, vârsta lor.

Generația Z include consumatorii care intră în forța de muncă și cresc în ea. Acest lucru înseamnă că generația Z are acel venit foarte important de consumat.

Potrivit companiei de tendințe de piață, Exploding Topics, puterea globală de cumpărare a generației Z este de 450 de miliarde USD, iar această cifră este de așteptat să crească în următorii ani, pe măsură ce se maturizează în potențialul lor maxim de câștig și cumpărare.

Dar nu doar membrii mai în vârstă din Generația Z dețin puterea de cumpărare. Omologuli lor mai tineri o susțin și ei, prin abilitățile lor de a-și frământa părinții să le cumpere băuturile și gustările pe care le doresc, un fenomen cunoscut sub numele de „puterea dăunătoare”.

„A face publicitate produselor direct copiilor, care de obicei nu au mijloace să cumpere lucruri pentru ei înșiși, ar putea să nu sune ca cea mai inteligentă mișcare, dar specialiștii în marketing știu de multă vreme cât de eficientă poate fi folosirea copiilor pentru a face publicitate prin proxy”, spune Clare Seal. , un scriitor de bani pentru banca britanică, NatWest.

Cu toate acestea, în timp ce Generația Z are o mare putere de cumpărare, predecesorii lor - Millennials, Gen X și Boomers - nu trebuie să fie dezbătuți. Pentru că, deși s-ar putea afla în diferite etape ale vieții lor, ei încă au o mare putere de cheltuieli.

De fapt, puterea de cumpărare a boomerilor lasă generația Z în praf, la 548 miliarde USD pe an. Acest lucru face din Boomers cea mai puternică generație financiară, dar cu o diferență semnificativă, această generație este în declin în timp ce Generația Z intră în apogeul.

Deci, ce cumpără tânăra și influenta generație Z?

Generația Z este incredibil de unică în stilul său de cumpărare. Ei nu doar au mutat acul asupra a ceea ce cumpără, în comparație cu predecesorii lor generaționali, ei au schimbat complet conversația. În timp ce Millennials, Generația X și Boomers erau cunoscuți mai frecvent pentru consumul de alcool și un stil de viață probabil mai sedentar, Generația Z se înclină puternic spre sănătate și bunăstare. Și acest lucru a influențat în mod semnificativ obiceiurile alimentare și de băut.

„Dietele generației Z sunt în mod semnificativ diferite de cele ale generațiilor anterioare datorită accesibilității tot mai mari la informațiile online despre sănătate și fitness”, a declarat Kyle Crowley, nutriționist la marca de pudră de proteine, Protein Works, pentru FoodNavigator.

„Spre deosebire de Millennials și Gen X, care s-au bazat mai mult pe mass-media tradițională, care deseori impuneau standarde înguste de frumusețe și idealuri de dietă restrictive, Generația Z a crescut cu o mulțime de informații la îndemână prin platforme precum TikTok, YouTube și podcasturi. Influenții și noile cercetări științifice, diseminate pe scară largă pe rețelele de socializare, și-au remodelat înțelegerea despre nutriție și fitness.”

Și această mișcare către un stil de viață mai sănătos a contribuit, de asemenea, la una dintre cele mai puternice tendințe în materie de alimente și băuturi din ultimii cinci ani - sănătatea intestinală.

În plus, băuturile alcoolice au căzut în disgrația acestei generații mai tinere, ceea ce a dus la o scădere a consumului de alcool în Europa.

Acest lucru este în parte un rezultat al implicațiilor asupra sănătății ale consumului de alcool și, de asemenea, un rezultat al faptului că formele de divertisment s-au schimbat dramatic. Când odinioară, mulți mergeau la un pub sau un bar după muncă, acum s-ar putea să meargă la sală sau la un curs de fitness, pe măsură ce cultura sălii de sport decolează.

Termenii #fitness, #fitspo, #fitfam și #fitgoals domină rețelele sociale ca fiind una dintre cele mai căutate și postate forme de conținut. Și majoritatea influențelor sunt mai predispuse să posteze o imagine cu un shake de proteine ​​după antrenament decât cu o halbă.

„Un procent notabil din generația Z se abține de la sau moderează consumul de alcool și consideră fitness-ul ca o activitate socială, mai degrabă decât n doar o urmărire fizică”, spune Crowley.

Cu toate acestea, pe lângă exerciții fizice și viață sănătoasă, generația Z este, de asemenea, fericită să se răsfețe cu dulciuri ca viciu la alegere.

„În timp ce cohortele anterioare de tineri au folosit alcool sau fumat pentru a-și scăpa de stres și pentru a scăpa de griji, generația Z folosește bunătăți”, a declarat Jonny Forsyth, director Mintel Food & Drink, pentru FoodNavigator.

Generația Z urmează, de asemenea, pe urmele Millennials, continuând să impulsioneze tendința bazată pe plante.

„Consumatorii mai tineri stimulează consumul de alimente vegetariene și vegane, iar această tendință prezintă o oportunitate semnificativă pentru mărcile de produse alimentare durabile”, spune Tove Malmqvist, senior manager pentru firma de consultanță pentru informații și strategie, GlobeScan.

Cum influențează generația Z alți consumatori?

În timp ce generația Z sunt consumatori extrem de puternici, pentru propria putere de cumpărare, ei sunt, de asemenea, incredibil de puternici în influențarea altor consumatori. Cum? Prin utilizarea prolifică a rețelelor sociale.

„Consumatorii din generația Z influențează alte generații prin tendințele lor de sănătate și bunăstare”, adaugă Crowley. „Abordarea lor față de dietă și fitness modifică treptat normele societale, pe măsură ce generațiile mai în vârstă devin din ce în ce mai conștiente și adoptă viziunea mai holistică a sănătății a generației Z.

Prevalența rețelelor sociale înseamnă că tendințele de sănătate ale generației Z sunt larg împărtășite și vizibile, având un impact asupra atitudinilor și comportamentelor altor grupuri de vârstă.” Și această influență ajunge dincolo de alimente și băuturi și în suplimente.

„Piața răspunde și preferințelor generației Z, cum ar fi cererea crescută de suplimente alimentare și alimente bogate în proteine, care influențează obiceiurile de cumpărare ale consumatorilor mai în vârstă”, adaugă Crowley. „Această influență intergenerațională evidențiază impactul tot mai mare al perspectivelor de sănătate și bunăstare ale generației Z.”

Cum pot mărcile să atragă consumatorii generației Z?

Interacțiunea cu generația Z este o parte esențială a asigurării viitorului oricărei mărci de alimente și băuturi, deoarece aceștia nu sunt doar consumatori puternici înșiși, ci influențează următoarea generație de consumatori puternici – Generația Alpha.

Dar cum te implici cu ei? Prin intermediul rețelelor sociale. Este locul unde merg pentru divertisment și pentru a interacționa cu prietenii lor. Alăturați-vă Instagram și TikTok și începeți să postați despre marca dvs. - păstrați-l ușor și distractiv și îi veți câștiga în timp ce îi faceți în liniște conștienți de produsele dvs. - făcând publicitate pe furiș.

Și, pentru membrii mai în vârstă ai Gen Z, LinkedIn oferă un loc pentru a interacționa cu ei pe măsură ce intră în forța de muncă și își construiesc cariera.

„LinkedIn a devenit mult mai mult un loc pentru conversații de zi cu zi, și sfaturi și sfaturi”, a declarat Alison Battisby, fondatoarea companiei de marketing Avocado Social, la IFE 2024.

„Angajamentul pe platformă s-a dublat în ultimul an, cu mult mai mult oameni care postează, comentează, distribuie și apreciază. Merită să fii pe LinkedIn pentru că consumatorii sunt pe LinkedIn.” (Foto: Freepik) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2