Stiri

521

ESM: MidEuropa Partners caută cumpărător pentru Profi România

autor

MeetMilk.ro

distribuie

European Supermarket Magazin informează că firma de capital privat MidEuropa Partners caută să vândă lanțul românesc de retail Profi pentru 1 miliard de euro. Potrivit sursei citate, MidEuropa Partners a angajat banca de investiții Citi pentru a găsi un cumpărător, au declarat surse apropiate discuțiilor.

Se spune că mai mulți jucători strategici se uită la lanțul Profi, inclusiv entități internaționale cu prezență locală, precum Ahold Delhaize (proprietarul Mega Image), Auchan și Carrefour, printre alții. Retaileri polonezi precum Biedronka, Dino și Żabka au și România pe lista lor de planuri.

Profi este unul dintre cei mai mari retaileri din România, cu o cifră de afaceri de 2,4 miliarde de euro anul trecut și peste 1.600 de magazine.

Profi a crescut rapid în România – atât în orașe, cât și în mediul rural – prin combinația sa de magazine standard, de proximitate și din orașele mici.

MidEuropa Partners a achiziționat Profi în 2016, de la Enterprise Investors din Polonia, pentru 530 de milioane de euro. La acea vreme, retailerul avea aproximativ 500 de supermarketuri și magazine de proximitate moderne în toată România.

De atunci, afacerea s-a triplat, iar rețeaua de magazine s-a dublat. Profi deține o cotă de piață de 8% câștigată în segmentul modern de retail alimentar din România.

Nu este prima dată când MidEuropa Partners încearcă să cedeze Profi. Firma ar fi explorat o vânzare în 2019, dar nu a fost încheiat niciun acord.

Nu este clar de ce firma de private equity caută acum să vândă Profi, dar vânzarea ar putea face parte dintr-o restructurare mai largă a portofoliului.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2