Tehnologii

263

Elopak va fi listată la bursa din Oslo

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum informează DairyReporter, compania norvegiană de tehnologii de ambalare Elopak se pregătește să solicite listarea la bursa din Oslo, cu scopul de a fi listată în luna iunie.

Compania a declarat că oferta publică inițială (IPO) va asigura accesul la piețele de capital pentru a sprijini inovațiile și ambițiile de creștere ale companiei.

Elopak dezvoltă și produce mașini de ambalare și umplere a cartonului, inclusiv în segmentul băuturilor și alimentelor lichide, și vinde anual 14 miliarde de cutii de carton în peste 70 de piețe din întreaga lume.

Elopak a declarat că un IPO va asigura un acces suficient la capital și va sprijini extinderea acestuia pe piețe noi, investiții suplimentare în noi produse și tehnologie și achiziții potențiale.

Reglementările mai stricte pentru ambalajele din plastic, cererea crescută a consumatorilor pentru produse durabile și eforturile tot mai mari de tranziție către o economie circulară cu emisii reduse de carbon sunt factori importanți ai pieței care modelează planurile companiei.

„Viziunea Elopak este să fie aleasă de oameni, ambalată de natură. Inovăm în permanență și investim în tehnologie de top pe piață pentru a dezvolta soluții de ambalare durabile de înaltă calitate, care să ofere consumatorului confort și să asigure siguranța produsului ”, a declarat Thomas Körmendi, CEO Elopak.

„Bazându-se pe mai mult de 60 de ani de experiență, cartoanele emblematice Pure-Pak ale Elopak sunt bine poziționate pentru a sprijini tranziția către o economie circulară cu emisii reduse de carbon și pentru a satisface cererea tot mai mare de alternative durabile la sticlele de plastic.”

El a adăugat că Grupul Ferd, care deține Elopak, intenționează să rămână un acționar activ și angajat după IPO.

Veniturile din 2020 ale Elopak au fost de 909 milioane EUR (1,1 miliarde USD), cu o marjă EBITDA de 13,5%. Momentul pozitiv a continuat până în 2021, a spus compania, și a obținut o marjă EBITDA ajustată de 14,5% în primul trimestru al anului 2021, comparativ cu 12,3% pentru aceeași perioadă din 2020.

Listarea va include o combinație de acțiuni noi și vânzarea acțiunilor existente de la Ferd. Elopak a declarat că Nippon Paper Industries Co.Ltd, cea mai mare companie de ambalare lichidă din Japonia, a încheiat un acord de piatră de temelie pentru achiziționarea acțiunilor ofertei, echivalent cu 5% din capitalul social al Elopak ASA, la prețul final de ofertă. Data primei zile de tranzacționare nu a fost stabilită, dar compania își propune o listare în iunie.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2