Tehnologii

252

Elite Surface Systems oferă beneficiarilor tot ce e mai bun pentru afacerile lor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Prin activitatea de zi cu zi, Elite Surface Systems, companie de…elită din domeniul pardoselilor industriale, stabilește cu fiecare proiect pe care îl finalizează standarde de calitate din ce în ce mai ridicate. Căutând să aflăm mai mult detalii despre companie, realizări și proiecte, ne-aam adresat doamnei Ana Răducu, Manager General, aceea care ne-a acordat interviul de mai jos.

Contribuim la ridicarea standardelor de calitate

Meat.Milk: Stimată Doamnă Ana Răducu, vă rugăm să ne oferiți detalii despre compania pe care o conduceți. Când a luat ființă Elite Surface Systems și care au fost principalele etape de dezvoltare?

Ana Răducu: Debutul nostru pe piața construcțiilor din România, a avut loc într-un moment complicat pentru majoritatea firmelor românești, în plină criză economică. Dar, experiența și cunoștințele acumulate de firma mamă, ne-a permis să depășim această etapă și să ne dezvoltăm an de an.

În primul an de activitate echipa de aplicatori era mixtă, fiind formată din muncitori din Spania și România. Au urmat instruirea și formarea de echipe de aplicatori compuse doar din muncitori români. De asemenea am investit în achiziția de noi echipamente de lucru și autoutiliare. A urmat accesarea de fonduri pentru dezvolare prin programul Regio, prin intermediul căruia s-a reușit achiziția de echipamente moderne pentru pregătirea suprafețelor, ceea ce ne-a permis să mărim numărul de angajați și să avem timpi de execuție mult mai buni.

MM: Care este caracteristica activității din România?

AR: Prin serviciile pe care le oferim, ne propunem să contribuim la ridicarea standardului de calitate în lucrările din domeniul pardoselilor turnate de pe teritoriul României. Tratăm fiecare proiect și client în mod individual, pentru a descoperi și aplica cele mai inspirate soluții de acoperire și protecție a pardoselilor. Am selectat și am adus împreună resurse umane, materiale și tehnologie de cea mai bună calitate, pentru a ne ridica de fiecare dată la nivelul așteptărilor clienților noștri.

Clienții noștri sunt parteneri pe termen lung

MM: Vă rugăm să detaliați gama de produse, sisteme și servicii.

AR: Echipa noastră  este specializată în proiectarea, pregătirea suprafețelor și aplicarea de sisteme complexe și variate de pardoseli epoxidice și poliuretanice, pardoseli din beton poliuretanic, pardoseli conductive, disipative, antistatice, pardoseli pentru parcări auto clasificate conform standardului german OS sau pardoseli decorative, menite să raspundă celor mai exigente cerințe și standarde de calitate, igienă, durabilitate și design.

MM: Care a fost cel mai reușit proiect?

AR: Pentru noi, fiecare lucrare este importantă și am pus suflet în realizarea tuturor proiectelor. Nu putem spune că avem un singur proiect de suflet, toți clienții noștri sunt importanți, indiferent de mărimea suprafeței realizate și de sistemul aplicat. Clienții noștri sunt pertenerii noștri pe termen lung.

Inovarea, în centrul atenției

MM: La ce nivel se află compania Elite Surface Systems, din punct de vedere al tehnologiilor pe care le folosiți?

AR: Suntem în permanență conectați la evoluțiile tehnice din domeniul nostru de activitate și utilizăm echipamente performante, materiale moderne, proceduri de aplicare controlate, pentru a obține cele mai bune rezultate.  Am făcut o prioritate din achiziția de utilaje performante,  pentru pregătirea stratului suport și aplicarea rășinilor sintetice, reușind astfel să perfecționăm raportul calitate-preț.

Un alt punct forte al firmei este reprezentat de angajații pe care îi avem, cu o vechime de peste 10 ani, și care reușesc să presteze constant lucrări de cea mai bună calitate și într-un timp foarte scurt.   

MM: Procentual, cât reprezintă activitatea de cercetare și inovare a companiei?

AR: În cadrul companiei, am implementat în ultimii ani diverse acţiuni de inovare,  orientate spre metode de management și organizarea afacerii, acțiuni care au contribuit la obţinerea de avantaje competitive durabile, dar, în același timp, am dedicat anual un buget minim de 10% din cifra de afaceri activităților de inovare de produs sau inovare de sistem, cu scopul creării unui produs nou sau îmbunătăţit,  în ceea ce priveşte caracteristicile tehnice și uşurinţă în exploatare.

Dorim întoarcerea muncitorilor români în România

MM: Cum asigurați necesarul de forță de muncă și pregătirea salariaților?

AR: Angajații cu care  lucrăm la construcția numită Elite Surface Systems au pus bazele acestei companii și au crescut o dată cu ea, reușind prin experiență să devină mentori pentru cei nou veniți. În permanență, participăm la training-uri organizate de către furnizorii noștrii de materiale, pentru a ne perfecționa și a învăța despre noi produse și sisteme.

Pentru recrutarea de noi resurse umane calificate, colaborăm cu agenții de profil, inclusiv prin promovarea posturilor libere în afara țării, în speranța atragerii în tară a românilor care muncesc în afara granițelor în domenii similare.

Viitorul companiei, în concordanță cu viziunea europeană

MM: În ce a constat programul Regio accesat și care au fost rezultatele sale?

AR: Obiectivul general al proiectului a vizat consolidarea pe piață și îmbunătățirea competitivității economice a S.C. ELITE SURFACE SYSTEMS S.R.L, prin reducerea timpului de execuție, creșterea calității și diversificarea gamei de servicii oferite, precum și creșterea numărului de clienți. Astfel, investiția în echipamente noi, cu performanțe semnificativ îmbunătățite și mult mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie, a sporit capacitatea de execuție a lucrărilor,  asigurând astfel o creștere sănătoasă a cifrei de afaceri. Rezultatele proiectului se văd însa cel mai bine în feedback-ul clienților.

MM: Care sunt proiectele de viitor?

AR: Proiectele noastre de viitor vin în strânsă legătură cu vizunea europeană asupra următorilor ani și anume cu preocupări spre o Europă mai inteligentă, spre o Europă mai verde, etc. Conform pachetului legislativ 2021-2027, propus de Comisia Europeană, alocările dedicate României din fondurile aferente Politicii de Coeziune însumează peste 30 miliarde euro. În consecință atragererea de fonduri europene este o prioritate pentru noi.

Pe termen scurt ne vom concentra pe mărirea și întărirea competențelor echipei, precum și pe achiziția de noi tehnologii, pentru pregătirea suprafețelor de beton prin șlefuire și sablare cu alice metalice. În paralel cu cele descrise mai sus, ne vom concetra pe formarea și perfecționarea unei echipei pentru aplicarea de poliuree.

Deși deținem  know-how-ul și echipamentul necesar, încă nu am reușit formarea unei echipe dedicate pentru acest tip de aplicări. Ne dorim foarte mult ca, în viitorul apropiat, să introducem în oferta societății și execuțiile de hidroizolații și pardoseli pe bază de poliuree.

MM: Vă rugăm să adresați un mesaj beneficiarilor și posibililor beneficiari din sectoarele de carne și lapte ale României.

AR: Experiența dobândită de-a lungul anilor ne-a permis să extindem activitatea companiei și în zona de consultanță tehnică, având colaborări cu antreprenori, constructori și arhitecți, pentru foarte multe proiecte derulate la nivel național. Mesajul nostru este ca Beneficiarul să accepte provocarea de a-și dori ceea ce este mai bun pentru afacerea lui și să solicite consultanță de specialitate, deoarece nu toate rășinile sintetice se pretează pentru aplicarea în spații de producție alimentară, iar, în timp, o alegere nepotrivită ne va costa scump.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2