Stiri

201

EFSA: Peste 1000 de focare de gripă aviară în UE-25 și UK

autor

MeetMilk.ro

distribuie

EFSA informează pe site-ul său oficial că mai mult de 1.000 de detecții de gripă aviară foarte patogenă (HPAI) au fost raportate în 25 de țări UE / SEE și Marea Britanie între 8 decembrie 2020 și 23 februarie 2021, conform celei mai recente imagini generale a HPAI în Europa.

Majoritatea celor 1.022 de detectări au fost raportate la păsările domestice, restul fiind păsări sălbatice și captive. Cele mai multe detecții au fost raportate de Franța în sectorul rațelor.

Din cauza prezenței continue a virusurilor HPAI la păsările sălbatice și mediul înconjurător, există încă un risc de răspândire suplimentară, în principal în zonele cu densitate mare de păsări de curte.

Șapte cazuri umane de virus A (H5N8) HPAI au fost raportate din Rusia, toți lucrătorii din fermele de păsări prezentând simptome ușoare sau fiind fără simptome.

Riscul de infecție legat de virusul gripei aviare A (H5N8) rămâne foarte scăzut, pentru populația generală,  în UE / SEE și scăzut pentru persoanele expuse profesional.

Rămâne posibil să apară noi tulpini cu potențial crescut de infectare a oamenilor, dar până în prezent nu există dovezi ale unor mutații despre care se știe că au potenţial.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2