Tehnologii

186

EFSA: Consultare privind alimentele, hrana animală și prezența particulelor mici și a nanoparticulelor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Comitetul științific al EFSA a lansat o consultare deschisă asupra proiectului său de orientare EFSA privind cerințele tehnice pentru aplicațiile reglementate pentru produsele alimentare și hrană pentru a stabili prezența particulelor mici, inclusiv nanoparticulele.

Acest document stabilește cerințele de informații pentru aplicațiile din zonele reglementate pentru produse alimentare și furaje și stabilește criterii pentru evaluarea prezenței unei fracțiuni de particule mici.

Cerințele se aplică particulelor care necesită o evaluare specifică la nano-scară în materialele convenționale care nu corespund definiției nanomaterialului proiectat, astfel cum este prevăzut în Regulamentul alimentar nou (UE) 2015/2283. Acest Ghid privind Particula-TR completează Ghidul despre nanoștiință și nanotehnologie adoptat de Comitetul științific EFSA în 2018.

Părțile interesate sunt invitate să transmită observații scrise până la 09/09/2020. Vă rugăm să utilizați șablonul electronic furnizat pentru a trimite comentarii și consultați numerele de linie și pagină.

Pentru a trimite date suplimentare pentru a sprijini comentariile sau fișierele dvs., există o funcție de încărcare disponibilă în instrument (pentru o dimensiune maximă a fișierului de 1Mb). În caz contrar, puteți contacta și căsuța poștală funcțională a anumitor unități [email protected].

EFSA roagă să rețineți că comentariile nu vor fi luate în considerare dacă:

• sunt depuse după data de închidere a consultării

• sunt prezentate sub orice altă formă decât cea prevăzută în instrucțiuni și șablon

• nu sunt legate de conținutul documentului

• conține plângeri împotriva instituțiilor, acuzații personale, declarații sau materiale irelevante sau jignitoare

• sunt legate de aspecte de politică sau de gestionare a riscurilor, care nu intră în sfera de activitate a EFSA.

EFSA va evalua toate comentariile transmise în conformitate cu criteriile de mai sus. Comentariile vor fi analizate în continuare de către Comitetul EFSA relevant și vor fi luate în considerare dacă se consideră relevante.

Contribuții autorizate de drepturi de autor

Persoanele sau organizațiile care participă la o consultare publică a EFSA sunt responsabile să se asigure că dețin toate drepturile necesare pentru transmiterea lor și publicarea în consecință de către EFSA. Observațiile ar trebui, printre altele, să fie eliminate drepturile de autor5 luând în considerare politica și practicile EFSA de transparență pentru publicarea tuturor comunicărilor. În cazul în care trimiterea reproduce conținutul unei terțe părți sub forma de diagrame, grafice sau imagini, permisiunile anterioare necesare ale titularului (drepturilor) dreptului ar fi trebuit să fie obținute de către respondentul PC.

Publicarea contribuțiilor

Contribuțiile vor fi publicate și pot fi reutilizate de EFSA într-un context diferit. Trebuie menționat că contribuțiile depuse de persoane fizice cu titlu personal vor fi publicate ca atare, indicând numele autorului și prenumele autorului, cu excepția cazului în care respondentul oferă o justificare substanțială a protecției. Contribuțiile prezentate în numele unei organizații sunt, de asemenea, puse la dispoziția publicului și atribuite organizației în cauză.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2