Tehnologii

208

EFSA a lansat campania „Stop PPA în Europa de Sud-Est”

autor

MeetMilk.ro

distribuie

EFSA informează pe pagina sa online ca a început o campanie majoră de sensibilizare și conștientizare cu scopul de stopare a răspândirii pestei porcine africane în sud-estul Europei.

Campania se adresează țărilor care, în 2019, EFSA a identificat ca fiind în mod colectiv o „regiune de îngrijorare” ,din cauza apropierii lor de țările în care este prezent PPA. Acestea sunt Albania, Bosnia și Herțegovina, Croația, Grecia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia și Slovenia.

Campania va completa eforturile continue ale Comisiei Europene și ale altor organizații internaționale de a lucra în vederea eradicării bolii în Europa.

EFSA reamintește că pesta porcină africană (PPA) este o boală virală care afectează porcii domestici și mistreții. Virusul este inofensiv pentru oameni, dar a provocat perturbări economice semnificative în multe țări. În prezent, nu există vaccinuri pentru PPA, astfel încât un focar poate necesita sacrificarea unui număr mare de porci de fermă în zonele afectate.

Campania își propune să sensibilizeze și să înțeleagă PPA în toate cele nouă țări. Se adresează grupurilor de persoane și persoane care intră în contact cu porci domestici și mistreți, precum fermieri și vânători de porci. EFSA se va angaja, de asemenea, cu organizații veterinare, asociații de vânătoare, grupuri de fermieri, ofițeri vamali, poliție de frontieră, administrații locale, operatori turistici și călători.

Deoarece un focar de PPA poate avea astfel de efecte devastatoare, detectarea, prevenirea și raportarea sunt esențiale pentru ca această boală să fie cuprinsă. Acestea sunt cuvintele cheie ale campaniei noastre.

Vom împărtăși fișe de informații, infografii, postări gata de utilizare pe rețelele sociale și alte materiale. Aflați mai multe despre ASF pe site-ul web al campaniei: www.efsa.europa.eu/StopASF

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2