Stiri

160

Ecologistul Christophe Hansen, din Luxemburg, a fost desemnat Comisar European pentru Agricultură

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Luxemburghezul Christophe Hansen-Luxemburg, a fost desemnat Comisar European pentru Agricultură, informează Euractiv.

Christophe Hansen este un politician luxemburghez aparținând Partidului Popular Creștin Social (CSV), al cărui secretar general este.

Din septembrie 2018, Hansen este deputat în Parlamentul European pentru Partidul Popular European (Creștin Democrat) și a fost ales al doilea chestor în ianuarie 2022. Din 2019 este coordonator PPE în cadrul Comitetului pentru Comerț Internațional (INTA) și, în special, a fost raportor al Parlamentului European pentru Acordul de comerț și cooperare post-Brexit cu Regatul Unit.

De asemenea, este consilier municipal pentru Winseler din 2011.

În august 2024, Hansen a fost nominalizat de prim-ministrul Luc Frieden pentru a fi comisarul UE al Luxemburgului

După ce și-a terminat studiile secundare la Lycée du Nord din Wiltz (1995-2002), a continuat să studieze la Universitatea Louis Pasteur din Strasbourg, unde a absolvit un master în geoștiințe, științe ale mediului și managementul riscurilor. Hansen vorbește luxemburgheză, franceză, germană, engleză, spaniolă și olandeză.

Odată cu numirea lui Christoăhe Hansen în funcția de Comisar European pentru agricultură, și cunoscându-se preocuparea sa activă pentru protecția mediului, observatorii internaționali se așteaptă ca acesta să forțeze adoptarea politicilor Green Deal. (Foto oficială Christophe Hansen) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2