Tehnologii

253

Echipamente de procesare primară a laptelui

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Calitatea laptelui care este indrodus pe fluxul tehnologic este de cea mai mare importanță într-o fabrică de procesare. Iată mai jos câteva informații generale despre echipamente de filtrare.

Unitate de microfiltrare                                                        

Intervalul limită pentru microfiltrare variază în general de la 0,05 la 5 µm sau> 200.000 greutate moleculară (MW). Microfiltrarea este împărțită în soluții de tip CMF (ceramică) și PMF (polimer), fiecare cu avantaje și limitări.

Microfiltrare ceramică: Membranele ceramice (CMF) au de obicei o distribuție a porilor bine definită și îngustă, ceea ce le face foarte potrivite pentru reducerea bacteriilor și a sporilor în lapte și zer. Cu microfiltrarea ceramică pentru fracționarea proteinelor, este, de asemenea, posibil să se atingă un raport mare CAS / WP și compoziții unice de permeate MF (zer nativ).

CMF este, de asemenea, utilizat pentru reducerea bacteriilor și permite reducerea mai mare a jurnalului în comparație cu alte tehnologii de separare și, prin urmare, este aplicat pentru produsele ESL și din ce în ce mai mult în producția de lapte de înaltă calitate și pulberi de zer.

Microfiltrare polimerică:  Membranele polimerice de microfiltrare sunt utilizate pentru clarificarea saramurii de brânză și tot mai mult pentru procesele de fracționare și degresare. Microfiltrarea polimerică (PMF) a fost și se dezvoltă rapid pentru procesele de fracționare și aplicațiile de degresare. SiccaDania Filtration a dezvoltat noi procese și caracteristici operaționale pentru a sprijini industria în a capta beneficii extinse prin aceste procese.

Aplicații lactate:

• Bacterii

• Concentrat de cazeină micelară (MCC)

• Concentrat de proteine ​​din zer (WPC) reducere de bacterii

• Izolat de proteine ​​din zer (WPI)

• Saramură de brânză clarificată

Echipament de ultrafiltrare

Ultrafiltrarea (UF) acoperă o gamă de dimensiuni ale porilor membranei, adică valoarea limită. Valoarea limită variază, în general, de la 0,002 la 0,05 µm sau de la 1.000 la 200.000 de greutate moleculară (MW). Ultrafiltrarea poate aplica atât membrane ceramice, cât și membrane polimerice polimerice pentru concentrarea proteinelor.

Distribuția bine definită și îngustă a porilor face membranele ceramice UF potrivite pentru tipurile de brânză proaspătă foarte specializate, în timp ce membranele polimerice UF oferă avantaje semnificative atunci când sunt aplicate pentru tipurile standard de brânză proaspătă.

Aplicarea concentrației UF permite standardizarea proteinelor din lapte pentru laptele de brânză, pulberile de lapte degresat și fabricarea altor produse lactate de ex. concentrate de proteine ​​din lapte (MPC) și produse derivate. Mai mult, ultrafiltrarea este o tehnologie de bază în fabricarea concentratelor de proteine ​​din zer (WPC) și a produselor derivate similare.

UF este utilizat în principal pentru a concentra proteinele pentru a produce WPC și MPC pentru producerea de pulbere de ingrediente. Combinația UF cu MF permite extinderea în produse precum MCC, MPI, WPI și MCI. UF este, de asemenea, extrem de eficient pentru a produce tipuri de brânză albă, cum ar fi feta, domiati și halloumi. Utilizarea UF pentru a produce tipuri de brânză proaspătă, cum ar fi quark, skyr, iaurt grecesc, cremă de brânză și queso fresco oferă un randament extra incredibil în comparație cu metodele tradiționale de fabricare a brânzeturilor.

Aplicații:  Lapte crud standardizat cu proteine,• Lactoză, • Concentrat de proteine ​​din lapte (MPC), • Izolat de proteine ​​din lapte (MPI), • Concentrat de brânză albă,  • Brânză proaspătă • Concentrat de proteine ​​din zer (WPC) • Izolat de proteine ​​din zer (WPI), • Concentrat de zer microparticulat, • Izolat nativ de proteine ​​din zer, • Impregnat decalcificat etc.

Echipament de nanofiltrare

Nanofiltrarea (NF) acoperă dimensiunile porilor membranelor variind între 0,001 - 0,002 µm sau 100 - 1,000 greutate moleculară (MW). Membranele polimerice sunt utilizate în mod obișnuit pentru aplicațiile NF, unde dimensiunea porilor membranei permite sărurilor monovalente să treacă prin membrană.

Aplicațiile tehnologiei NF implică în mod normal procese de concentrare și reducere a volumului. Astăzi, NF este utilizat pe scară largă pentru concentrarea și demineralizarea parțială a zerului și a permeatului de UF. Nanofiltrarea poate fi utilizată și în prelucrarea produselor lactate cu lactoză redusă și în purificarea leșiei.

NF este utilizată pe scară largă pentru concentrare eficientă și demineralizare parțială pentru pulberi de zer specifice, adesea combinate cu tehnologii de electro dializă (ED) sau schimb de ioni (IE). Reducerea volumului pentru transport este aplicată pe scară largă în întreaga lume.

Aplicații:

• Lactoză laptele degresat

• Concentrat de zer parțial demineralizat

• Concentrat parțial de permeat demineralizat

• Leșie clarificată

Echipament pentru osmoză inversă

Osmoza inversă (RO) are de obicei o valoare de tăiere în jur de <0,001 µm sau <100 greutate moleculară (MW). Portofoliul se bazează pe abordarea personalizată a soluției standard, menținând o calitate înaltă la un CAPEX / OPEX atractiv. Plantele sunt marcate ca RO40, RO60 și RO100 și vizează, singure sau combinate, cele mai bune soluție pentru a atinge nivelurile de concentrație și performanța generală cu parametri optimi CAPEX / OPEX.

Aplicațiile cu osmoză inversă implică procese de concentrare pură și reducere a volumului. Membrana RO respinge mai mult sau mai puțin toate solidele și doar apa trece prin membrană. Tehnologia RO este extrem de eficientă pentru concentrații mari de lapte, zer și permeate.

Tehnologia RO este, de asemenea, utilizată pentru ”lustruirea” condensului și a permeatului, ceea ce permite reutilizarea ieșirii finale a ”apei” procesate pentru mai multe aplicații. Orice proces RO / NF / Evaporator va produce un flux de permeat / condens care poate fi reintrodus pentru reutilizare în producție / CIP. Procesul se numește pe scurt ROP (P pentru lustruire) și este aplicat pe scară largă în toate producțiile, unde economiile de apă sunt esențiale pentru afacerea generală. Aplicații:

• Concentrat de lapte crud

• Concentrat de lapte degresat

• Concentrat de lapte integral

• Lapte concentrat solid

• Concentrat de zer

• Concentrat de permeată

• Apă lustruită (POR)

(Sursa: https://siccadania.com/technologies/membrane-filtration-plants)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2