Tehnologii

191

Echipamente de porționare a brânzeturilor maturate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Și în România, producția de brânzeturi maturate este din ce în ce mai mare. De aceea, vă propunem strict informativ să analizați câteva soluții de porționare a acestor lactate tot mai apreciate de consumatorii români.

Echipament de tăiere Mini Comtoise, cu laser

Mini Comtoise este proiectat pentru a tăia cu laser sferturi sau felii de Comté, Beaufort, Parmezan, Cantal sau alte brânzeturi puternic maturate. Înălțimea de tăiere de 250 mm vă permite să tăiați și Emmental. Poate fi folosit pe masă, ca mașină de pregătire sau pe marginea vitrinei, în locul plăcii de tăiere, pentru a tăia la cerere. Confortul de lucru va evita afecțiunile musculo-scheletice la nivelul coatelor și umerilor, adesea asociate cu tăierea bucăților mari cu cuțite manuale. Echipamentul are un controler cu ​​două mâini, care permite utilizatorului să lucreze în siguranță. Încărcare: placă turnantă de 750 mm, detașabilă și foarte ușor de curățat.

Date tehnice:

-Încărcare: placă turnantă de 750 mm, detașabilă și foarte ușor de curățat.

-Dimensiunea reglabilă a porțiunii care urmează să fie tăiată prin fascicul laser

-Sursă de alimentare monofazată 230V

-Tensiune mono Putere 0,75 Kw

-Putere, 0,75 Kw.

-Opțiune: Placă detașabilă neagră (polietilenă) pe tavă rotativă

Mașină La Comtoise, de tăiat brânzeturi cu laser

Mașina este concepută pentru tăierea brânzeturilor tari (Comté, Beaufort, Parmezan, Cantal etc. Vă permite să faceți o tăietură curată, perfect curată și foarte precisă. Poate fi folosită ca vitrină care va limita manipularea multiplă a produsului.

Funcționalitatea sa va evita afecțiunile musculo-scheletice la nivelul coatelor și umerilor adesea asociate cu tăierea bucăților mari cu cuțite manuale. Poate fi utilizat un afișaj care va facilita manipularea produsului.

Date tehnice:

-Masina este montata pe role din Ø100 inox.

-Funcționare hidraulică.

-Încărcare: placă turnantă de 750 mm, detașabilă și foarte ușor de curățat.

(Sursa: dadaux.com)

Mașină de porționare cu ultrasunete

Mașina este adaptată la tăierea cu ultrasunete a blocurilor de brânzeturi în felie sau în blocuri mai mici în sectoarele lactate, dar în brutării, coacere, cofetării, produse din carne de porc, etc. Combinată cu un sistem de cântărire și un sistem de modelare a formei produsului, mașina este adaptată la tăierea cu greutate fixă.

Echipată cu un cap de tăiere, mașina poate obține cadențe de până la 120 de tăieri pe minut. Pentru această mașină de porționare, SELVEX a lucrat la proiectarea echipamentelor, pentru a atinge cele mai bune standarde ale industriei, precum și prin tehnologia sa (unitate cu ultrasunete, motoare fără perii, celule laser de măsurare, modem de asistență la distanță), și prin respectarea regulilor de igienă, curățenia sa, ergonomia sa și siguranța operatorilor.

Tehnologia cu ultrasunete:

Tăierea cu ultrasunete se face datorită unei lame specifice numită ”sonotrode”, care vibrează la o frecvență situată între 20 și 30 kHz. Această frecvență vibratorie este realizată cu ajutorul unui generator de ultrasunete. În consecință, sonotrode acționează ca un cuțit condus de o mișcare alternativă reprodusă de 20.000 de ori pe secundă. Aceasta duce la o scădere substanțială a efortului de tăiere și la o blocare foarte slabă a lamei. Prin urmare, această tehnologie este potrivită în special pentru tăierea produselor fragile.

Mașina de porționat SELVEX

Mașina de împărțit SELVEX cu tavă, este un echipament dezvoltat pentru tăierea cu ultrasunete a brânzei rotunde în părți unghiulare. Echipată cu 1 sau 2 capete de tăiere, mașina de împărțit poate realiza până la 80 de cicluri pe minut (conform produsului). Se pot realiza mai multe tipuri de tăiere:

-Tăierea cu greutatea fixă: determinată prin cântărire și/sau stâlp de modelare (viziune 3D sau radiografie). Taierea cu greutate fixă respectă norma europeană TU1 / TU2.

-Tăiere cu greutate variabilă: care respectă o tăiere a colțului definit.

-Tăierea cu o greutate variabilă calculată, prin definirea unei greutăți cu distribuția căderii posibile pe toate porțiunile, respectând norma europeană TU1 / TU2

(Sursa: ixapack.com)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2