Tehnologii

230

DuPont lansează noi probiotice pentru reducerea stresului

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum informează DairyReporter, DuPont Nutrition & Biosciences a lansat HOWARU Calm, un probiotic menit să ajute producătorii de suplimente alimentare să reducă ciclul de stres al consumatorilor.

Sondajele sugerează că 65% dintre adulții din întreaga lume indică faptul că stresul este o parte obișnuită a vieții lor de zi cu zi. Stresul prelungit poate afecta negativ starea de spirit, somnul și sănătatea digestivă. HOWARU Calm este cea mai recentă adăugire la portofoliul HOWARU al DuPont și se arată că gestionează răspunsul psihologic la stresul perceput.

„Prea mult stres sau stresul cronic zilnic a devenit mai răspândit în societatea actuală și poate avea un impact serios asupra bunăstării noastre mentale și fizice și asupra sănătății generale”, a spus dr. Elaine Patterson, cercetător principal în cercetare și dezvoltare, DuPont Nutrition & Biosciences.

In ultimii ani, am investigat legaturile dintre microbiota intestinala si sanatatea creierului - asa numita axa microbiota-intestin-creier. În timpul acestor investigații, ne-am concentrat pe descoperirea unei soluții probiotice naturale care vizează sănătatea creierului, mai precis starea de spirit, stresul și anxietatea. Suntem mândri să împărtășim în cele din urmă fructele inovației noastre și am dezvoltat un produs care îi ajută pe consumatori să vizeze stresul la sursă, astfel încât să poată stabili prioritatea atât a sănătății lor mentale, cât și a celor fizice.

”Înainte de a aduce HOWARU Calm pe piață, tulpina prezentată a produsului - L. paracasei Lpc-37 a fost testată pentru a-i asigura calitatea, eficacitatea și performanța. În timpul unui studiu clinic recent, participanții au luat Lpc-37 zilnic timp de cinci săptămâni înainte de a fi supus unui test de stres acut, Trier Social Stress Test, considerat protocolul de laborator cel mai valid și de încredere pentru inducerea stresului la oameni într-un cadru clinic.

Cercetătorii au măsurat starea de spirit, stresul și nivelurile de anxietate ale participanților ca răspuns la intervenția de cinci săptămâni cu Lpc-37, răspunsul lor perceput și fiziologic la testul de stres acut la sfârșitul studiului și starea generală de spirit, sănătatea și bunăstarea lor pe parcursul studiului și a comparat rezultatele cu un grup placebo.

Au descoperit că participanții care iau Lpc-37 au raportat o reducere semnificativă a stresului perceput după cinci săptămâni de intervenție. „În ultimii cinci ani, industria a înregistrat o creștere globală de 34% a noilor suplimente probiotice care ajută la stabilizarea stării de spirit și la combaterea stresului, deoarece consumatorii au început să recunoască impactul critic pe care intestinul îl are asupra creierului”, a declarat Stephanie Udell, lider de marketing, DuPont Nutrition & Biosciences.

„Prin lansarea HOWARU Calm, permitem producătorilor de suplimente alimentare să dezvolte un produs final eficient care să satisfacă cererea pieței de suplimente probiotice care vizează reducerea stresului și promovarea bunăstării mintale.” HOWARU Calm poate fi adăugat la produsele dietetice existente sau utilizat pentru a crea altele noi. În plus, HOWARU Calm poate fi formulat în produse inovatoare pentru alimente și băuturi, care vor satisface cererea crescândă a consumatorilor pentru formate alternative de probiotice.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2