Tehnologii

191

DuPont introduce culturile CHOOZIT® BC 02 destinate producătorilor de brânzeturi pentru pizza

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Conform unui comunicat transmis redacției Meat.Milk, DuPont Nutrition & Biosciences (DuPont) a anunțat lansarea culturile CHOOZIT® BC 02, o nouă alternativă pentru producătorii de brânzeturi utilizate la prepararea de pizza.

O parte a portofoliului de ingrediente DuPont ™ Danisco®, noua cultură se alătură CHOOZIT® BC 01 ca o formulare proprie, este concepută pentru a ajuta producătorii de brânzeturi să creeze valoare adăugată și flexibilitate pentru clienții lor de servicii alimentare, permițându-le să obțină o brânză pentru pizza de calitate, consistentă, utilizabilă într-o o gamă largă de cuptoare din întreaga lume, zi de zi.

Culturile CHOOZIT® BC oferă avantaje esențiale, incluzând condiții de prelucrare robuste, controlul de rumenire, o mai bună flexibilitate pentru coacerea pizzei în cuptor, calitatea consistentă a brânzei, fără modificări de textură înainte de mărunțire și un risc mai mic de deteriorare.

Culturile propuse sunt soluții ”clean label”, spre deosebire de multe alternative de pe piață care sunt formulate cu aditivi. În acest fel, CHOOZIT® BC îi ajută pe producătorii de pizza să satisfacă preferințele consumatorilor pentru produse naturale, folosind în același timp mai puțină apă, un volum mai mic de zer și mai puțină energie pentru uscarea zerului.

Producătorii de pizza au încercat de mult timp să obțină culoarea preferată a brânzei, folosind soluții naturale, până la lansarea cu succes a anului trecut a CHOOZIT® BC 01 pe piața europeană.

Până în prezent, CHOOZIT® BC01 este în uz comercial la un număr semnificativ de producători de brânză pentru pizza și se află în fazele de aprobare în țările cheie din întreaga regiune europeană. Aceste țări reprezintă aproximativ 77% din brânza pentru pizza, produsă în Europa.

„Pe măsură ce crește cererea în întreaga industrie mondială de pizza, producătorii de brânză au căutat soluții pentru a îmbunătăți substanțial calitatea și consistența produsului lor”, a declarat Annie Mornet, manager global de produse, Cheese Cultures, la DuPont Nutrition & Biosciences. „Am introdus anul trecut CHOOZIT® BC 01 și am constatat că clienții sunt foarte mulțumiți de performanțele sale unice.

Producătorii de pizza au confirmat faptul că CHOOZIT® BC 01 oferă un control mult mai bun la rumenire, pentru aceeași calitate a brânzei, iar pentru unele procese particulare de fabricare a brânzeturilor de pizza au reușit să folosească cu 25% mai puțină apă, în procesul de brânză pizza.

„CHOOZIT® BC 02 face un pas mai departe”, a continuat ea. „Cu CHOOZIT® BC 02 prezentăm o ofertă și mai puternică producătorilor de brânzeturi, care trebuie să producă în volume industriale. Culturile au fost concepute pentru a asigura cinetica de acidificare potrivită și caracteristicile proteolitice, pentru a gestiona randamentul și mineralizarea brânzei.

Metabolizarea diferitelor specii permite un consum mai bun de zaharuri, în special galactoză, pe tot parcursul procesului. Mai mult, CHOOZIT® BC 01 și 02 sunt o formulare biologică și alternativă, care duce la o robustete mai mare”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2