Tehnologii

504

DSV urmărește redresarea activității logistice cu volumele comerciale globale

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Reuters transmite că firme DSV din Danemarca, al treilea cel mai mare expeditor de marfă din lume, a prezis o redresare a volumelor comerțului global după ce firma a depășit prognozele de profit în primul trimestru, în ciuda faptului că a observat volume și rate de transport mai mici.

Grupul de logistică a beneficiat de tarife stratosferice de transport în urma pandemiei, dar o scădere a cererii globale a consumatorilor din cauza inflației costurilor și a stocurilor mari a determinat de atunci scăderea tarifelor.

„Așa cum era de așteptat, cererea de servicii de transport și tarife de marfă a scăzut în primul trimestru al anului 2023”, a declarat CEO-ul Jens Bjorn Andersen într-un comunicat.

„Ne așteptăm ca volumele comerțului mondial să se îmbunătățească treptat în trimestrele următoare”, a spus el.

În timp ce veniturile au scăzut cu aproape o treime în primele trei luni comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, reflectând volume mai mici ale comerțului, firma a reușit să limiteze o scădere a profitului brut la 11,4% concentrându-se pe mărfuri cu randament mai ridicat.

"Disciplină puternică a prețurilor, randamente mari și un profit operațional mai bun decât se aștepta. Un început solid de an pentru DSV", a declarat pentru Reuters analistul Sydbank Mikkel Emil Jensen.

Compania a spus că se așteaptă ca randamentele să scadă în următorul trimestru, pe măsură ce piețele de transport de marfă se normalizează.

Profitul operațional din primul trimestru înainte de dobânzi, impozite și elemente speciale a fost de 4,7 miliarde DKK (630 milioane EUR), în scădere cu 28,2% față de aceeași perioadă a anului trecut, dar peste o prognoză medie de 4,2 miliarde DKK (560 milioane EUR) într-un DSV sondajul analiștilor.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2