Tehnologii

469

DS Smith-Ghimbav va investi 13 milioane de euro pentru modernizarea instalației din România

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum informează ESMagazine, firma de ambalaje DS Smith va investi peste 13 milioane de euro la unitatea de producție de la Ghimbav din România, ca parte a strategiei de creștere în Europa de Est.

Investiția va sprijini proiectele de înlocuire a plasticului în curs de desfășurare ale DS Smith cu clienții, va crește capacitatea cu peste 20% și va crește productivitatea, a menționat compania.

Având un accent continuu pe inovare, investiția va ajuta compania să-și diferențieze oferta pe piață, sprijinind clienții să își atingă obiectivele de mediu.

DS Smith își propune să-și conducă liderul în soluțiile de ambalare durabile în regiunea Europei de Est, creând în același timp valoare pentru clienții și partenerii noștri.

„Tinte de sustenabilitate”

Reinier Schlatmann, director general regional al DS Smith Packaging East Europe a declarat: „Cu 56% dintre consumatori care caută în mod activ o utilizare redusă a plasticului, vom putea să ne sprijinim mai bine clienții cu obiectivele lor de sustenabilitate și să ne decarbonizăm în continuare operațiunile, accelerând ambalajele circulare și durabile. soluții.”

Investiția include instalarea de utilaje de ultimă generație care vor crește capacitatea de producție cu peste 20% și capacități tehnologice avansate, precum imprimarea HD Flexo în 7 culori și tăierea de precizie.

Alte completări includ o funcție de optimizare a aburului la mașina de producție de carton, care este de așteptat să reducă consumul de gaz al site-ului cu 12% și să reducă emisiile de carbon cu 210 de tone de CO2 pe an.

„Investiție semnificativă”

Christian Schmidt, director general al DS Smith Packaging România, a declarat: „Suntem încântați de investiția semnificativă care ne îmbunătățește capacitățile de mașini și capacitatea de producție.

„Acesta împuternicește echipa noastră să livreze modele de ambalaje inovatoare, să îmbunătățească calitatea și să ofere grafică de ultimă generație.”

Mai mult, instalarea unui nou sistem de iluminat cu LED – parte a lansării la nivelul întregului grup – va contribui la obiectivul său de a reduce emisiile de carbon cu 46% până în 2030.

DS Smith a introdus deja tehnologii avansate de gestionare a deșeurilor care reduc consumul de energie electrică cu aproximativ 10% la fața locului. Compania speră să finalizeze proiectul la Ghimbav până la sfârșitul anului 2023.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2