Repere

272

Dorin Cojocaru-Președinte APRIL: ”Piața laptelui e mai volatilă ca oricând”

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ca urmare a evoluției epidemiei de Covid-19 în România, dar, mai ales, a decretării, acum două luni de zile, a Stării de Urgență, fapt care a determinat în bună măsură blocarea economiei, am dorit să vedem care ar trebui să fie strategiile adoptate de managerii companiilor care activează în sectoarele autohtone de carne și lapte.

Pentru a avea o imagine cât mai apropiată de realitate, ne-am adresat președinților principalelor asociații profesionale, care ne-au împărtățit viziunea lor. Seria intervievatilor continuă cu domnul Dorin Cojocaru-Președinte APRIL:

”Înainte de orice opinie, vreau să mulțumesc și să felicit companiile membre APRIL și pe toți cei din Industria laptelui, pentru felul în care au reușit să depășească problemele acestei etape. Știu că au depus, uneori, eforturi uriașe, pentru a se menține pe linia de plutire. Și, aș felicita și autoritățile, pentru felul în care au răspuns provocărilor, nominalizând aici în primul rând ANSVSA-ul și ANPC-ul.

Legat de vremurile pe care le traversăm, în mod obligatoriu, vreau să spun că Industria alimentară în ansamblul ei a dovendit încă o dată că este pregătită oricând să ofere consumatorilor produse sigure, de cea mai bună calitate.

Spre deosebire de alții, noi respectăm reglementările HACCP și tot ce ține de siguranța fluxului tehnologic și al siguranței alimentare a produsului finit. În acest fel, după cum s-a văzut, niciun salariat din Industria alimentară și, specific, din sectorul laptelui, nu s-a îmbolnăvit de Covid-19, nicio fermă și nicio fabrică de lapte nu s-a închis din această cauză.

Cât despre noile abordări manageriale nu se pot spune prea multe. Piața încă nu s-a fixat pe un comportament general anume, iar sectorul laptelui și-a avut specificitatea lui. În această perioadă, consumatorii s-au îndreptat mai mult spre laptele UHT, dorindu-se apărați.

Dacă am suferit, a fost din cauza blocării pieței de horeca și a stopării programului de lapte școlar. Însă, cred că din august ne vom reveni la normal, iar dacă în toamnă școala se va relua, ne vom reveni cu totul. Dar, deocamdată, piața e mai volatilă ca oricând și, ce pot să spun, e că nu pot să spun nimic, pentru că nu suntem siguri pe nimic. Totul, încă, se schimbă, uneori, de la o oră la alta, nu de la o zi la alta”!

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2