Stiri

233

Discounterul Biedronka, pregătit să intre pe piața retail-ului din România

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Cel mai mare retailer de produse alimentare din Polonia, Biedronka, deținut de compania portugheză Jeronimo Martins, se pregătește să se extindă în alte țări, a declarat CEO-ul său, adăugând că România era avută deja în vedere, ca o nouă piață potențială.

"Este momentul să depășim granițele poloneze", a declarat Pedro Soares dos Santos într-o conferință de presă, adăugând că lanțul de supermarketuri poloneze cu discount și-ar consolida operatiunile în acest an.

"Țara în care am vrea să mergem este România, indiferent dacă acestpas va fi la anul sau următorul, nu știu", a spus Soares dos Santos.

Potrivit presei comerciale poloneze, retailerul urmărește achiziționarea unui lanț de retail care operează în prezent în România, mai degrabă decât să dezvolte o afacere nouă de la zero.

Impulsionat de afacerile poloneze, Jéronimo Martins a raportat joi o creștere a profitului net de 7,9% pentru anul 2019, depășind pentru prima dată nota EBITDA de 1 miliard de euro.

Vânzările Biedronka au sărit cu 8,8% în 2019, în monedă locală, în ciuda unei noi reglementări care interzice deschiderea unor supermarketuri din Polonia în unele duminici, schimbare la care compania s-a adaptat în totalitate, a spus Soares dos Santos.

Jéronimo Martins este al doilea cel mai mare retailer din Portugalia și operează și în Columbia, informează Europe Supermarket Magazine, care citează surse Reuters.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2