Tehnologii

245

Din cauza slabelor performanțe la nivel global, acționarii Danone cer demisia CEO-ului Emmanuel Faber

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit agenției Reuters, Fondul de investiții Artisan Partners, unul dintre acționarii Danone, a accentuat presiunea asupra companiei de a împărți rolurile de director executiv și cel de președinte al producătorului de iaurt Activia, repetând cereri similare din partea unui alt acționar.

Pandemia COVID-19 are perspective complicate pentru compania franceză, mai ales că multe baruri și restaurante au fost închise, iar grupul alimentar a fost în centrul atenției din cauza performanței sale slabe, față de prețul acțiunilor.

Miscarea Artisan Partners, care a declarat că deține o participație de peste 3% în Danone, urmează unei cereri similare a investitorului activ Bluebell, care a solicitat luna trecută directorului executiv al Danone, Emmanuel Faber, să demisioneze. ”Rolurile de președinte și CEO trebuie separate”, a scris Artisan Partners într-o scrisoare făcută publică joi. Danone nu a răspuns imediat la solicitări și comentarii.

Artisan Partners, care a deținut participații în companii precum Unilever și Novartis, ca investitor pe termen lung, a declarat că a început să își construiască participația la Danone în ultimul an. Grupul american a devenit în ultima perioadă mai vocal, în a cere schimbări la unele companii, inclusiv la Johnson & Johnson.

Artisan a mai declarat că a scris o scrisoare către Gilles Schnepp, membru al consiliului independent Danone, pentru a-și prezenta preocupările, și a fost în contact cu directorul industrial Jan Bennink pentru a lucra la un plan de îmbunătățire a Danone.

Bennink a condus odată divizia de produse alimentare proaspete ale Danone și a condus grupuri de bunuri de consum, inclusiv producătorul olandez de alimente pentru copii Royal Numico și a consiliat fonduri activiste, inclusiv Third Point.

Faber este director executiv Danone din 2014 și a preluat rolul președintelui trei ani mai târziu. El a luat măsuri pentru a încerca să îndepărteze criticile investitorilor activiști, inclusiv venind cu un plan de reducere a 2.000 de locuri de muncă și reducerea gamei sale de produse.

Cu toate acestea, fonduri precum Artisan și Bluebell consideră că Danone ar putea merge mai bine, acțiunile Danone scăzând cu aproape 30% în 2020.

„Atracția noastră față de Danone este foarte simplă: are una dintre cele mai bune colecții de active din industria alimentară globală”, a scris Artisan în scrisoarea pe care a publicat-o joi.

„Din păcate, performanța financiară a Danone nu este în concordanță cu calitatea activelor sale. Pe aproape fiecare componentă, performanța Danone a rămas sub ce s-a sperat”, a adăugat Artisan.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2