Stiri

232

Din cauza PPA, în Nigeria au murit un milion de porci

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Nu numai țările din Asia și Europa luptă împotriva febrei porcine africane (PPA). Temerile sunt că în Nigeria, aproape un milion de porci au murit din cauza PPA, în urma unui focar inedit care a devastat traiul a mii de fermieri, noteaza PigProgress.

În ultimul deceniu, boala a ieșit la suprafață în mai multe părți din Africa. Între 2016 și 2019, au fost raportate 63 de focare pe întregul continent, soldând cu moartea a 42.000 de porci, potrivit raportului PPA al Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE). Cel mai recent focar din Nigeria este de departe cel mai rău experimentat din țară.

Nigeria se situează în topul țărilor din Africa în ceea ce privește producția de porci. În 2019, au fost produse 298.000 de tone de carne de porc. În ultimii 10 ani, industria porcină din Nigeria a crescut cu 40%, potrivit cifrelor Asociației Agricultorilor de Porci din Nigeria (PFAN).

PPA focar de proporții epidemice

Benjamin Oyedeji este secretar național al PFAN. În corespondență cu Pig Progress, el a explicat că focarul a fost semnalat pentru prima dată la începutul anului 2020 la o fermă privată din statul Ogun, în sud-vestul țării, învecinând cu Benin.

S-a răspândit apoi la fermele de porci din statul vecin Lagos. Inițial, multe dintre fermele afectate nu au cunoscut cauza morții porcilor și, ca atare, nu au stârnit nicio alarmă.

Dr. Oladipo Omotosho de la Departamentul de Medicină Veterinară de la Universitatea din Ibadan, Nigeria, a declarat că focarul este la „proporții epidemice”, la platforma de știri academice The Conversation. El a adăugat:

„Rata de răspândire în ferme și între ferme este alarmantă, iar rata de deces este mai mare decât s-a observat în ultimii 12 ani. Există ferme care au înregistrat moartea a sute de porci în decurs de 24 de ore. Motivele principale sunt biosecuritatea fermelor, supravegherea bolilor și sistemele de avertizare. “

Oyedeji a mai atribuit răspândirea rapidă a infecțiilor vizitelor la fermă și vânzarea de animale infectate.

Sectorul porcului a fost grav afectat

Oke Aro Farms din statul Lagos are cel mai mare grup de fermieri de porci din întreaga Africa de Vest, cu cel puțin 1 milion de porci.

„În mai 2020, peste 600.000 de crescători și crescători maturi s-au pierdut în PPA, cu excepția animalelor sacrificate și bolnave”, a declarat Oyedeji despre situația din fermele Oke Aro.

El a adăugat că acest lucru a creat mai mult stres pentru fermieri, întrucât aproximativ 85% dintre purcei și-au pierdut scroafele care alăptează. „Alte state precum Delta și Abia sunt, de asemenea, afectate drastic cu animalele moarte crescând în zeci de mii. Din păcate, comunitatea fermă Oke Aro a înregistrat cel puțin 4 decese în rândul fermierilor. “

Resuscitați industria porcilor

Cel puțin un sfert din statele din Nigeria au fost afectate de ASF, estimează Oyedeji. Din păcate, până acum s-au făcut foarte puține pentru a ajuta fermierii, a adăugat el. „Guvernul de stat din Lagos a intervenit și a oferit suc fermierilor ca încurajare. În Oke Aro au fost furnizate tone de sorg și porumb, dar acest gest nu este nimic în comparație cu pierderile fermierilor. Măsurile preventive și asistența financiară ar fi făcut mult mai mult, a spus el.

„Sperăm că va primi mai mult sprijin din partea guvernului pentru resuscitarea industriei porcilor morți din Nigeria. Ministerul agriculturii era de fapt la sol fumigând unele dintre fermele infectate. “

Pentru a ajuta fermierii atât acum, cât și în viitor, PFAN, în colaborare cu diverse organizații, organizează instruire în domeniul biosecurității și gestionării corecte a fermelor. Oyedeji consideră că acest lucru a dat speranță fermierilor.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2