Stiri

230

Din cauza PPA, fermele de porci tip ”freee range” din Germania sunt depopulate prin decizia autorităților

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit PigProgress, Pesta Porcină Africană (ASF) duce indirect la depopularea unor ferme organice de porcine în Germania, situate prea aproape de zonele infestate, iar toate animalele trebuie sacrificate.

Așa este cazul uneia dintre primele ferme germane raportate că va trebui să elimine porcii din cauza ASF. Într-o știre a postului local de știri RBB, producătorul de porci Michael Staar explică faptul că ferma sa, cu o rasă specială de porci, va trebui depopulată înainte de 20 martie, deoarece locația este exact adiacentă unei zone cu risc ridicat pentru ASF, care a fost găsit în mistreț în diferite zone de lângă granița cu Polonia. Autoritățile veterinare germane își propun să evite riscul de infecție, deoarece păsările ar putea arunca în zonă bucăți infectate de carcasă.

De asemenea, la ferma Gut Hirschaue, lângă Beeskow, landul Brandenburg, animalele trebuie sacrificate. Mai mult, autoritățile afirmă că modul în care creșterea porcilor în aer liber ar reprezenta un risc incalculabil pentru creșterea porcilor convenționali, amenințând exporturile.

În plus, un nou district a raportat un caz pozitiv de ASF: primul caz a fost găsit în districtul Frankfurt an der Oder, deși în această regiune a landului Brandenburg a fost ridicat un gard permanent paralel cu râul de frontieră Oder.

Ursula Nonnemacher, ministrul landului Brandenburg pentru protecția consumatorilor, a spus: „Noua descoperire arată, de asemenea, cât de puternică este presiunea epidemică din Polonia. Scopul principal este de a determina dacă epidemia este limitată la regiunea de la est de bariera mistrețului. ”

Potrivit comunicatului de presă, orașul a instalat o echipă de criză, care va intensifica căutarea animalelor bolnave sau a cadavrelor, cu câini. Numărul de focare de PPA în Germania este acum de 776, 719 în landul Brandenburg și alte 57 în landul Saxonia.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2