Stiri

125

Din cauza embargoului, Rusia creşte producţia de carne

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În primul trimestru al anului 2015, Rusia a produs 1.545.000 tone de carn, cu 15,2% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui raport oficial al Ministerului Agriculturii. Principalul motor de creştere în industria alimentară fost reducerea bruscă a importurilor, care au loc ca urmare a embargoului  impus în august 2014, la alimente.   Conform statisticilor oficiale ale Serviciului Federal Vamal, în primul trimestru, valoarea importurilor de carne din ţări non CSI, a scăzut cu 1,9, respectiv 156.300.000 dolari. În termeni de volum, datele pentru primul trimestru al anului 2015 nu sunt încă disponibile, dar în ianuarie şi februarie,importurile au scăzut cu 62%, respectiv 73.900 tone, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor oficiale. „Datorită creşterii volumului de producţie din industria cărnii, nivelul de autonomie pe piaţa cărnii interne a crescut de la 77% la 82%, cu un nivel ţintă de 90%, stabilit de programul de securitate alimentară de stat. În anumite segmente, înlocuirea importurilor se întâmplă chiar mai repede decât se aştepta” a declarat vicepremierul Ministerului Agriculturii, Dmitri Zuriev.   Cea mai mare creştere în această perioadă a fost observată în industria avicolă,în cazul în care au fost produse 1,2 milioane tone, o creştere de 11,4% sau 151.200 tone mai mult decât anul trecut. „În general, Rusia a păstrat o dinamică pozitivă în ceea ce priveşte volumul de păsări produs în organizaţiile noastre agricole”, a declarat Vladimirt Labinov, şeful Departamentului de Zootehnie şi reproducţie al Ministerului Agriculturii. Rusia a crescut, de asemenea, şi producţia de carne de porc, la 708.300 tone, cu 8,7% mai mult decât în primul trimestru al anului 2014. Volumul de carne de vită s-a ridicat la 322.000 tone, cu 2,7% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2014.   Aceasta este considerată o perioadă extrem de importantă, deoarece producţia de carne de vită din ţară, abia a început să creaască din nou, după un declin de aproape 5 ani. În acelaşi timp, şeful Asociaţiei ruse de carne, Serghei Zashin, a prognozat că, în acest an, volumul consumului de carne din ţară va scădea cu 6%, de la 70 kg de carne pe cap de locuitor, la aprox. 66 kg pe cap de locuitor. Volumele de consum de carne de anul trecut au scăzut deja cu 2%, mai mult de 40% din cetatenii ruşi fiind nevoiţi să reducă cheltuielile cu produsele alimentare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2