Stiri

208

Din cauza Covid-19, COPA-COGECA solicită amânarea Strategiei F2F

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Asociația de fermieri COPA-COGECA susține amânarea debutului strategiei Farm to Fork (F2F), din cauza presiunilor crescute pe care fermierii le suportă din cauza focarului COVID-19, dar această poziție a fost puternic criticată de celelalte grupuri de interese din cadrul Parlamentului European.

Într-o scrisoare adresată Norbert Lins, citată de Euractiv, președintele comitetului pentru agricultură al Parlamentului European (AGRI), secretarul general al COPA-COGECA Pekka Pesonen, afirmă că „fermierii, proprietarii de păduri și cooperativele lor se confruntă cu o situație din ce în ce mai dificilă”.

Conform lobby-ului fermierilor, răspândirea COVID-19  „are efecte negative asupra principalelor sectoare agricole și forestiere, atât pe termen imediat cât și pe termen mediu și lung”.

El adaugă că această criză în creștere „poate pune în pericol atât piața unică, dar și piețele internaționale, amenințând lanțurile de aprovizionare, locurile de muncă și, în final, securitatea alimentară a UE”.

Ca atare, scrisoarea solicită co-legislatorilor să „amâne toate deciziile luate fără o reflecție adecvată și corectă”, pe lângă introducerea de măsuri care să protejeze și să garanteze funcționarea activității agricole.

Aceasta ar fi o amânare suplimentară a strategiei. După cum se știe, F2F va fi încorporată în politica de mediu a UE, Green Deal, și are drept scop ca întregul lanț alimentar, de la producție la consum, să fie mai durabil și neutru în impactul său asupra mediului.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2