Stiri

428

"Dialog pentru Consens" - consolidarea capacității ONG-urilor de a promova dezvoltarea locală

autor

MeetMilk.ro

distribuie

APAR transmite ca la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală din cadrul Universității de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti a avut loc Conferința pentru diseminare a rezultatelor și finalizare a proiectului "Dialog pentru Consens" - Cod SIPOCA 1086.

Acest proiect, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) și implementat de Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR), a fost demarat în luna iulie 2022 și se va finaliza la sfarsitul acestei luni. 

La eveniment au participat reprezentanți ai ONG-urilor partenere și ai Primăriei Mogoșoaia, iar scopul principal a fost diseminarea rezultatelor obținute în cadrul proiectului. 

Obiectivul general al proiectului "Dialog pentru Consens" a fost consolidarea capacității organizațiilor non-guvernamentale de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local în Mogoșoaia și în județul Ilfov. 

Prin implementarea activităților proiectului, au fost obținute următoarele rezultate semnificative: 

- Realizarea unui parteneriat extins și funcțional, la care au aderat 15 organizații non-guvernamentale, având ca scop promovarea dialogului și colaborării în vederea dezvoltării locale durabile. 

- Realizarea unui studiu/analiză diagnostic cu privire la dezvoltarea locală, pentru a identifica principalele nevoi și oportunități de dezvoltare în comunitatea din Mogoșoaia și în județul Ilfov. 

- Instruirea și certificarea a 44 de persoane din cadrul ONG-urilor partenere în domeniul elaborării, monitorizării și evaluării strategiilor și politicilor de dezvoltare locală, pentru a spori competențele acestora și a contribui la luarea deciziilor în cadrul asociațiilor. 

- Elaborarea unei Metodologii de evaluare a strategiilor elaborate la nivel local, care să ofere un cadru coerent și obiectiv de analiză a impactului și eficacității acestora. 

- Elaborarea unei Metodologii de dezvoltare a dialogului social între membrii comunității, pentru a asigura o implicare activă și participativă a tuturor actorilor relevanți în procesul decizional local. 

- Realizarea unui Manual de dezvoltare locală, care să ofere ghiduri practice și recomandări pentru implementarea proiectelor și inițiativelor de dezvoltare locală.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020! www.poca.ro 

Proiectul "Dialog pentru Consens" a beneficiat de un buget total eligibil de 410.966,50 lei. Prin implementarea acestui proiect s-a urmărit promovarea participării active a societății civile și consolidarea capacității ONG-urilor de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a comunității din Mogoșoaia și a județului Ilfov. 

Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR) mulțumește tuturor celor implicați pentru sprijinul acordat și se angajează să continue eforturile în direcția promovării dezvoltării locale și a consolidării dialogului și colaborării între toți actorii relevanți. 

Pentru mai multe informații despre proiectul "Dialog pentru Consens" și rezultatele obținute, vă rugăm să accesați website: www.APAR-Romania.ro sau sa contactați Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR) la adresa de e-mail [email protected].

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2